Къдрава плачеща върба

Salix matsudana 'Tortuosa'

34.99лв.

Наличен след
(days) Дни, (hours) Часа, (minutes) Минути и (seconds) Секунди
Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Къдрава плачеща върба или Salix matsudana 'Tortuosa' е широколистен, дървесен вид от род „Върба“. Формата и размерите му са компактни, като на височина достига около 6м. Сортът е селектиран със „къдрави“ клони и специфична форма на короната – т.нар. „плачеща“. Клоните са завити като тирбушон и силно извити в посока надолу, като образуват нещо като фонтан от зеленина. Листата са дребни, поставени по няколко на дръжка, в светлозелен до зелен цвят. Цъфтежът му е през месеците април-май, като няма особени декоративни качества. Видът е студоустойчив, предпочита плодородни почви и умерена влажност. Високата декоративна стойност, която му придава формата на короната и компактните му размери го правят особено предпочитан като ефектно допълнение в големи градини, обичайно засаждан акцентно.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
4.5м
Цъфтеж
IV - V
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Върба или „Salix” е род дървета или храсти с широко разпространение в Европа, Азия и Америка. Съставен от множество различни представители, днес се срещат от храсти с височина до 2м до дървета, достигащи 6 и повече метра. Според вида листната маса би могла да бъде в различни цветове, като почти винаги е гъста и сравнително дребна. Основно се разграничават растения с овална, добре оформена корона и такива с „плачеща“ форма. Изключително използвани както в домашното дворно озеленяване (по-компактните представители), така и в парковото и градско такова (по-непретенциозни и големи видове).

Често задавани въпроси за Къдрава плачеща върба

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Ясенолистен явор 'Фламинго'
Ясенолистен явор 'Фламинго'
Acer Negundo 'Flamingo'

34.99лв.

Плачеща черница
Плачеща черница
Morus alba 'pendula'

69.99лв.

Китайски мехурник
Китайски мехурник
Acer saccharinum

34.99лв.

Див рожков
Див рожков
Cercis canadensis

34.99лв.

Хартиен клен
Хартиен клен
Acer griseum

69.99лв.

Жълта акация
Жълта акация
Caragana arborescens

34.99лв.

Татарски клен (Мекиш)
Татарски клен (Мекиш)
Acer tataricum 'ginnala'

34.99лв.

Рустифина
Рустифина
Rhus typhina

14.99лв.

Продължи пазаруването

Количка