Начало

Къдрав лешник ‘Конторта’

Къдрав лешник ‘Конторта’

Corylus avellana ‘Contorta’

39.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Къдравият лешник е многогодишно, декоративно растение. Развива се под формата на голям храст или малко дърво, с височина до около 6м. Темпът на растеж е по-скоро бавен. Клонките му са особени интересни, в кафеникаво-сив цвят, извити под формата на тирбушон, образуващи нестандартна корона. Листната маса е съставена от къдрави, понякога завити на тръбичка, дълги са 8-10 см листа покрити с мек мъх, жълтеникави през есента. Видът е студоустойчив, като предпочита умерена влажно, добре дренирана почва и слънчево място. Подходящ като декоративно растение заради причудливата форма на клоните и прекрасната багра на листата през есента, целогодишно видът му е забележителен.

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Лешник или „Corylus avellana“ е често срещан голям, мощен храст, обичайно достигащ внушителните 5м височина, рядко срещан и като малко дърво. Развива се с много издънки, като при някой видове клонките са спираловидно извити.Известен със своите черупчести, кафяви плодове и характерната си листна маса. Селектираните сортове са устойчиви на студове, заболявания и вредители. Ядката е с отлични вкусови качества, издръжлива на съхранение, съдържаща в себе си множество полезни вещества.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета?

Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т.нар. „пакетиран корен“ т.е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада.
Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета?

Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането.
Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета?

Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място.
Кога да засадя декоративно дърво?

Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т.е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото.
Как да засадя получените декоративни дървета?

Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво.
Как да се грижа за посадените декоративни дървета?

Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Поливане