Къдрав лешник 'Конторта'

Corylus avellana 'Contorta'

39.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Къдравият лешник е многогодишно, декоративно растение. Развива се под формата на голям храст или малко дърво, с височина до около 6м. Темпът на растеж е по-скоро бавен. Клонките му са особени интересни, в кафеникаво-сив цвят, извити под формата на тирбушон, образуващи нестандартна корона. Листната маса е съставена от къдрави, понякога завити на тръбичка, дълги са 8-10 см листа покрити с мек мъх, жълтеникави през есента. Видът е студоустойчив, като предпочита умерена влажно, добре дренирана почва и слънчево място. Подходящ като декоративно растение заради причудливата форма на клоните и прекрасната багра на листата през есента, целогодишно видът му е забележителен.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
II - III
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лешник или „Corylus avellana“ е често срещан голям, мощен храст, обичайно достигащ внушителните 5м височина, рядко срещан и като малко дърво. Развива се с много издънки, като при някой видове клонките са спираловидно извити.Известен със своите черупчести, кафяви плодове и характерната си листна маса. Селектираните сортове са устойчиви на студове, заболявания и вредители. Ядката е с отлични вкусови качества, издръжлива на съхранение, съдържаща в себе си множество полезни вещества.

Често задавани въпроси за Къдрав лешник 'Конторта'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Джел 'Златен Крал'
Джел 'Златен Крал'
Ilex x altaclerensis 'Golden Кing'

17.99лв.

Юка
Юка
Yucca Gloriosa

5.99лв.

Небесен бамбук 'Огнена сила'
Небесен бамбук 'Огнена сила'
Nandina domestica 'Fire power'

17.99лв.

Лоницера 'Американска красавица'
Лоницера 'Американска красавица'
Lonicera Japonica 'American Beauty'

7.99лв.

Пиерис японика 'Купидон'
Пиерис японика 'Купидон'
Pieris japonica 'Cupido'

9.99лв.

Хоста 'Стилтън'
Хоста 'Стилтън'
Hosta 'Blue stilton'

6.99лв.

Продължи пазаруването

Количка