Къдрав лешник 'Червено величество' ®

Corylus avellana 'Red Majestic' ®

49.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Къдравият червенолист лешник е многогодишно, декоративно растение. Развива се под формата на голям храст или малко дърво, с височина до около 4м. Темпът на растеж е по-скоро бавен към умерен. Клонките му са особени интересни, в кафеникаво-сив цвят, извити под формата на тирбушон, образуващи нестандартна корона. Листната маса е съставена от къдрави, понякога завити на тръбичка, дълги са 8-10 см листа покрити с мек мъх, винено червени през цялата година. Видът е студоустойчив, като предпочита умерена влажно, добре дренирана почва и слънчево място. Подходящ като декоративно растение заради причудливата форма на клоните и прекрасната багра на листата през есента, целогодишно видът му е забележителен.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
I - III
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лешник или „Corylus avellana“ е често срещан голям, мощен храст, обичайно достигащ внушителните 5м височина, рядко срещан и като малко дърво. Развива се с много издънки, като при някой видове клонките са спираловидно извити.Известен със своите черупчести, кафяви плодове и характерната си листна маса. Селектираните сортове са устойчиви на студове, заболявания и вредители. Ядката е с отлични вкусови качества, издръжлива на съхранение, съдържаща в себе си множество полезни вещества.

Често задавани въпроси за Къдрав лешник 'Червено величество' ®

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top