Индийски люляк (храст) ‘Пурпурея

Lagestroеmia indica 'Purpurea'

39.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Lagerstroemia indica „Purpurea” или „Индийски люляк“ е висок храст от семейство „Lythracées“. Растението се развива средно бързо, достига височина до 4м. Короната е широка, плоска и овална, а листната му маса е дребна, овална, в началото тъмнозелени, а през есента в жълто, оранжево и червено. След опадване правят красив килим под дървото. Събрани в метличести цветове, малките цветчета на „Пурпуреа“ са искрящо лилави на цвят. Образува тъмно кафяви, твърди и овални плодчета. Изключителната му декоративна стойност го прави широко разпространен по целия свят.

Приблизителна височина в момента:
80 - 100см
Височина до
Ароматност
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Поливане
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Индийският люляк или „Lagerstroemia indica“ е цъфтящ храст или дърво, със средна височина от около 7-8м, като при културно отглеждане често се поддържа доста по-нисък чрез подрязване. Листната му маса е гъста и тъмно зелена. Цъфтежът започва в най-ранна възраст на растението, като е изключително обилен, започва в началото на лятото и може да му се наслаждавате чак до есента. Цветовете, в които се среща Индийския люляк са множество – бяло, лилаво, розово, циклама и пр. Растението е студоустойчиво, като е важно да бъде засадено на заветно място, далеч от силните, студени ветрове.

В какъв вид ще получа поръчаните Люляци на контейнер?

Поръчаните на контейнер Люляци ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му най-често е 0.5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
В какъв вид ще получа поръчаните Люляци на пакетиран корен?

Поръчаните на пакетиран корен Люляци ще получите опаковани на снопче във влажен субстрат (стърготини) и завити в стреч фолио. Това ще даде възможност на растението да се запази свежо по време на транспорта.
Колко време мога да съхранявам получените Люляци на пакетиран корен?

Така получени растенията бихте могли да съхраняване на хладно място, без да бъдат разопаковани в рамките на 7 до 10дни.
Колко време мога да съхранявам получените Люляци на контейнер?

Всички Люляци в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.
Как да засадя получените Люляци на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с изискванията на Люляка.

Изборът на място е от изключителна важност – трябва да осигурите на Люляка достатъчно светлива, рехава почва, не прекалена влажност и достатъчно пространство да се развива.

Поливане – повечето сортове обичайно имат нужда от редовно поливане през пролетта и лятото.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да засадя получените Люляци на гол корен?

Засаждането е аналогично с това на растения в контейнер, разликата е, че преди засаждане трябва да разопаковате разсада от фолиото, да подрежете всички изсъхнали, твърде дълги или счупени корени и по желание да го поставите във вода за няколко часа.
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Мулчирайте около основата.

Подрязвайте през пролетта и есента.

Поливайте редовно.

Почиствайте от прецъфтелите цветове.

Наторявайте с тор за цъфтящи през пролетта и есента.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!