Иберис

Iberis sempervirens

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Иберис „Sempervirens“ е многогодишно, вечнозелено, цъфтящо растение от род „Iberis”. Развива се с разстлани, разклонени, дървовидни стебла, като на височина достига 40см, а на широчина 30-40см. Листната му маса е съставена от леко издължени, тъмнозелени и лъскави листа с овална форма. Иберисите са непретенциозни към почвата, понасят засушаване, но изискват слънчево място.
Цъфтежът на „Sempervirens”е през летните месеци. Представен от цветчета с размер около 1.5см, събрани в съцветия – най-често с бял цвят. Използвани основно като декоративно цъфтящи растения в градината.

Присадено на
Височина до
0.3м
Диаметър до
0.4м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Иберис или „Iberis“ е род многогодишни или едногодишни, малки полухрастчета с произход Централна Европа, наброяващ 10-20 вида. Развиват се със силно разстлани, добре разклонени, дървовидни стебла с широчина на храста 30-40см и височина около 40см. Листната маса е съставена от леко издължени, тъмнозелени и лъскави листа с овална форма. Цъфтежът е в повечето случай през летните месеци, представен от цветчета с размер около 1.5см, събрани в съцветия – най-често с бял цвят, но срещани и в розово и червено. Иберисите са непретенциозни към почвата, понасят засушаване, но изискват слънчево място. Използвани основно като декоративно цъфтящи растения в градината.

Често задавани въпроси за Иберис

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Божур 'Сара Бернхард'
Paeonia lactiflora 'Sarah Bernhardt'

11.99лв.

Хемерокалис 'Ягодов бонбон'
Hemerocallis 'Strawberry Candy'

11.99лв.

Хоста 'Франвис Уилиамс'
Хоста 'Франвис Уилиамс'
Hosta 'Frances Williams'

5.99лв.

Хортензия 'Синя птица'
Хортензия 'Синя птица'
Hydrangea serrata 'Bluebird'

8.99лв.

Астра 'Патриша Балард'
Aster novi-belgii 'Marie Ballard'

3.99лв.

Градински божур 'Алерти'
Paeonia Lactiflora 'Alertie'

11.99лв.

Потентила 'Снежинка'
Потентила 'Снежинка'
Potentilla fruticosa 'Snowflake'

4.99лв.

Сибирски ирис 'Черен Джокер'
Сибирски ирис 'Черен Джокер'
Iris Sibirica 'Black Joker'

9.99лв.

Продължи пазаруването

Количка