Начало

Хвойна ‘Златен конус’

Хвойна ‘Златен конус’

Juniperus communis ‘Gold cone’

4.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Хвойна „Златен конус“ е вечнозелен, иглолистен, храст от семейство Кипарисови. Достига височина от едва 2м и ширина 50см. Растежът е бавен, като се наблюдава годишен прираст от 5-7см височина и 15-20см ширина. Игличките са средно гъсти, жълто светло зелени и ароматни. Клонките събрани в компактна колоновидна форма. Непретенциозно, сухо и студо устойчиво, светлолюбиво растение с изключителни декоративни качества. Подходящо за всякакъв тип озеленяване.

Приблизителна височина в момента:

5 – 15см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Хвойна или Juniperus са род иглостни, многогодишни дървета или храсти, принадлежащи към семейство Кипариси и силно разпространени по цялото Северно полукълбо. Познати са между 55 и 67 вида. Достигат разнообразна височина, като започнем от джуджевидните форми със своите 40см до големите представители достигащи до 6-7м. Група „Communis“ или т. нар. Сини хвойни събират представители с размери до 10м. Листата и са остри иглички, в групи по 3 и зелен цвят. Шишарките са дребни, прилични на плодове. Това са най-разпространените видове Хвойна по света, диворастящи и използвани за декоративна цел.

Как ще получа поръчаната Хвойна?

В контейнер. Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Колко време мога да съхранявам получената Хвойна на контейнер?

Всички Хвойни в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера би следвало да е с достатъчно слънчева светлина, но не директна и с умерена температура.
Кога да засадя Хвойна?

Бихте могли да засадите растенията през есента (септември-октомври) или през пролетта (след края на зимните студове).
Как да засадя Хвойна?

Подберете добре мястото – то трябва да е достатъчно слънчево, добре дренирано, с по-скоро ниска влажност. Почистете го от плевели, камъни и пр. на двойно по-голяма ширина от кореновата система на растението. Изкопайте дупка два пъти по-широко от кореновата система и две лопати дълбока. Насипете до половината с плодородна почва, позиционирайте растението, така че да е на същата дълбочина, на която е било в контейнера. Засипете с пръст, тръмбовайте леко около основата и полейте обилно.
Как да се грижа за Хвойна след засаждането?

Поливайте редовно до прихващане и умерено след това.

Подрязвайте два пъти годишно.

Почиствайте изсъхналите и болни клонки.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Диаметър до

Поливане