Хвойна 'Син килим'

Juniperus squamata 'Blue carpet'

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Хвойна „Син килим“ е вечнозелен, иглолистен, стелещ се храст от семейство Кипарисови. Достига височина от едва 0,2м и ширина 1м. Растежът е бавен, като се наблюдава годишен прираст от 3-4см височина и 10-15см ширина. Игличките са средно гъсти, с невероятен син цвят и ароматни. Клонките са дълги, жилави и стелещи се по земята, което придава характерния вид на „Син килим“. Непретенциозно, сухо и студо устойчиво, светлолюбиво растение с изключителни декоративни качества. Подходящо за изграждане на бордюри, при допълнение към алпинеуми, рокерии и акцентни насаждения.

Присадено на
Височина до
0.5м
Диаметър до
2.5м
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
37°C/-23°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Хвойна или Juniperus са род иглостни, многогодишни дървета или храсти, принадлежащи към семейство Кипариси и силно разпространени по цялото Северно полукълбо. Познати са между 55 и 67 вида. Достигат разнообразна височина, като започнем от джуджевидните форми със своите 40см до големите представители достигащи до 6-7м. Група „Squamata“ или т. нар. Едносеменни хвойни събират в себе си основно почвопокривни и стелещи се представители, с бавен растеж – около 50 см за 5 години. Игличките са дълги, с вариращ цвят от зелено, през синьо до сребристо. Характерни с високи декоративни качества.

Често задавани въпроси за Хвойна 'Син килим'

Как ще получа поръчаната Хвойна? • В контейнер. Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Колко време мога да съхранявам получената Хвойна на контейнер? • Всички Хвойни в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера би следвало да е с достатъчно слънчева светлина, но не директна и с умерена температура. Кога да засадя Хвойна? • Бихте могли да засадите растенията през есента (септември-октомври) или през пролетта (след края на зимните студове). Как да засадя Хвойна? • Подберете добре мястото – то трябва да е достатъчно слънчево, добре дренирано, с по-скоро ниска влажност. Почистете го от плевели, камъни и пр. на двойно по-голяма ширина от кореновата система на растението. Изкопайте дупка два пъти по-широко от кореновата система и две лопати дълбока. Насипете до половината с плодородна почва, позиционирайте растението, така че да е на същата дълбочина, на която е било в контейнера. Засипете с пръст, тръмбовайте леко около основата и полейте обилно. Как да се грижа за Хвойна след засаждането? • Поливайте редовно до прихващане и умерено след това. • Подрязвайте два пъти годишно. • Почиствайте изсъхналите и болни клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Пенисетум
Пенисетум
Pennisetum

6.99лв.

Смрадлика
Смрадлика
Cotinus coggygria

7.99лв.

Пампаска трева 'Розово перо'
Пампаска трева 'Розово перо'
Cortaderia selloana 'Pink feather'

3.99лв.

Синя трева
Синя трева
Festuca glauca

5.99лв.

Евонимус 'Изумрудено злато'
Евонимус 'Изумрудено злато'
Euonymus fortunei 'Emerald 'n' gold'

5.99лв.

Цитисус 'Албус'
Цитисус 'Албус'
Cytisus × praecox 'Albus'

7.99лв.

Хоста 'Стилтън'
Хоста 'Стилтън'
Hosta 'Blue stilton'

6.99лв.

Императа 'Червен барон'
Императа 'Червен барон'
Imperata cylindrica 'Red baron'

5.99лв.

Продължи пазаруването

Количка