Начало

Хвойна ‘Принцът на Уелс’

Хвойна ‘Принцът на Уелс’

Juniperus horizontalis ‘Prince of Wales’

8.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Хвойна „Принцът на Уелс“ е вечнозелен, иглолистен, стелещ се храст от семейство Кипарисови. Достига височина от едва 1м и ширина 2 и повече метра. Растежът е бавен, като се наблюдава годишен прираст от 5-7см височина и 15-20см ширина. Игличките са средно гъсти, с невероятен тревисто зелен цвят и особено ароматни. Клонките са дълги, жилави и стелещи се по земята, което придава характерния вид на „Принцът на Уелс“. Непретенциозно, сухо и студо устойчиво, светлолюбиво растение с изключителни декоративни качества. Подходящо за изграждане на бордюри, при допълнение към алпинеуми и акцентни насаждения.

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Хвойна или Juniperus са род иглостни, многогодишни дървета или храсти, принадлежащи към семейство Кипариси и силно разпространени по цялото Северно полукълбо. Познати са между 55 и 67 вида. Достигат разнообразна височина, като започнем от джуджевидните форми със своите 40см до големите представители достигащи до 6-7м. Група „horizontalis“ събира в себе си пълзящи, почвопокривни представители с височина около 45см и ширина около 2-3м. Клонките им са буйни и сводести, в прекрасен зелен или синьо-зелен цвят. Предпочитани са заради прекрасният зелен килим, който образуват.

Как ще получа поръчаната Хвойна?

В контейнер. Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Колко време мога да съхранявам получената Хвойна на контейнер?

Всички Хвойни в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера би следвало да е с достатъчно слънчева светлина, но не директна и с умерена температура.
Кога да засадя Хвойна?

Бихте могли да засадите растенията през есента (септември-октомври) или през пролетта (след края на зимните студове).
Как да засадя Хвойна?

Подберете добре мястото – то трябва да е достатъчно слънчево, добре дренирано, с по-скоро ниска влажност. Почистете го от плевели, камъни и пр. на двойно по-голяма ширина от кореновата система на растението. Изкопайте дупка два пъти по-широко от кореновата система и две лопати дълбока. Насипете до половината с плодородна почва, позиционирайте растението, така че да е на същата дълбочина, на която е било в контейнера. Засипете с пръст, тръмбовайте леко около основата и полейте обилно.
Как да се грижа за Хвойна след засаждането?

Поливайте редовно до прихващане и умерено след това.

Подрязвайте два пъти годишно.

Почиствайте изсъхналите и болни клонки.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Диаметър до

Поливане