Хвойна 'Минт Джулеп'

Juniperus × pfitzeriana 'Mint Julep'

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Хвойна „Минт Джулеп“ е вечнозелен, иглолистен, стелещ се храст от семейство Кипарисови. Достига височина от едва 1 – 1.5м и ширина 2-3м. Растежът е бавен, като се наблюдава годишен прираст от 10см височина и 15см ширина. Игличките са средно гъсти, ярко зелени и ароматни. Клоните са комбинация от стърчащи нагоре и увиснали, което придава характерния вид на Минт Джулеп. Непретенциозно, сухо и студо устойчиво, светлолюбиво растение с изключителни декоративни качества.

Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
2.5м
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
37°C/-23°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Хвойна или Juniperus са род иглостни, многогодишни дървета или храсти, принадлежащи към семейство Кипариси и силно разпространени по цялото Северно полукълбо. Познати са между 55 и 67 вида. Достигат разнообразна височина, като започнем от джуджевидните форми със своите 40см до големите представители достигащи до 6-7м. Група „Pfitzeriana“ събира в себе си представители с височина около 1.5м и ширина около 3м. Клонките им са буйни и сводести, в прекрасен зелен цвят. Предпочитани са не само заради декоративните си качества, а и заради способността им да пречистват замърсяванията от въздуха.

Често задавани въпроси за Хвойна 'Минт Джулеп'

Как ще получа поръчаната Хвойна? • В контейнер. Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Колко време мога да съхранявам получената Хвойна на контейнер? • Всички Хвойни в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера би следвало да е с достатъчно слънчева светлина, но не директна и с умерена температура. Кога да засадя Хвойна? • Бихте могли да засадите растенията през есента (септември-октомври) или през пролетта (след края на зимните студове). Как да засадя Хвойна? • Подберете добре мястото – то трябва да е достатъчно слънчево, добре дренирано, с по-скоро ниска влажност. Почистете го от плевели, камъни и пр. на двойно по-голяма ширина от кореновата система на растението. Изкопайте дупка два пъти по-широко от кореновата система и две лопати дълбока. Насипете до половината с плодородна почва, позиционирайте растението, така че да е на същата дълбочина, на която е било в контейнера. Засипете с пръст, тръмбовайте леко около основата и полейте обилно. Как да се грижа за Хвойна след засаждането? • Поливайте редовно до прихващане и умерено след това. • Подрязвайте два пъти годишно. • Почиствайте изсъхналите и болни клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Пъстролистен дрян
Пъстролистен дрян
Cornus alba 'Elegantissima'

8.99лв.

Aукуба 'Вариегата'
Aукуба 'Вариегата'
Aucuba 'Variegata'

9.99лв.

Педимус
Педимус
Phedimus aizoon

2.99лв.

Берберис 'Розов блясък'
Берберис 'Розов блясък'
Berberis thunbergii 'Rose glow'

7.99лв.

Императа 'Червен барон'
Императа 'Червен барон'
Imperata cylindrica 'Red baron'

5.99лв.

Пиерис японика 'Купидон'
Пиерис японика 'Купидон'
Pieris japonica 'Cupido'

9.99лв.

Смрадлика 'Кралско лилаво'
Смрадлика 'Кралско лилаво'
Cotinus coggygria ‘Royal Purple'

11.99лв.

Хвойна 'Старо злато'
Хвойна 'Старо злато'
Juniperus × pfitzeriana 'Old gold'

4.99лв.

Продължи пазаруването

Количка