Начало

Хоста ‘Златен стандарт’

Хоста ‘Златен стандарт’

Hosta ‘Gold Standard’

8.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Хоста „Златен стандарт“ е многогодишно, тревисто растение. Сортът е често срещан и много предпочитан. Развива се под формата на гъста, ниска туфа с височина до около 60см. В основата си компактна и събрана, а към върха разклонена във всички посоки. Листната и маса е съставена от много големи по размер листа, с вълнообразен ръб. Разцветката на “Златен стандарт“ е неповторима комбинация от златисто-жълто и светло зелено, което прави всеки лист уникален. Сортът е надежден, слабо чувствителен на засушаване, изключително студоустойчив, развиващ се добре на сенчести места. Подходящ да запълни всяко сенчесто кътче от градината, където рядко могат да се отглеждат растителни видове.

Приблизителна височина в момента:

10 – 15см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Хоста или „Hosta” е род декоративни растения, наброяващ около 25-45 вида. За тяхна родина се смята Япония. Растат под формата на малки храст, със полусферична форма, достигащи не особено голяма височина. Въпреки, че цъфтят с интересни бели цветове, подобни на тези на Лилиумите, обичайно растенията от род Хоста се отглеждат като листни декоративни градински растения. Листната им маса е впечатляваща – особено едри листа, в различни нюанси на зеленото доминират във външния вид. Те придават различна текстура и цвят на всеки ландшафт дизайн. Хостите се развиват идеално в най-сенчестите части на градината, къде малко други растителни видове биха могли. Те са идеално допълнение, с очарователни декоративни качества.

В какъв вид ще получа поръчаната Хоста?

На гол корен – Хоста поръчана на гол корен ще получите опакован в дишаща торбичка заедно с малко количество почва. Това помага на коренищата да пристигнат при вас свежи и готови за засаждане.
Колко време мога да съхранявам получените растения преди да ги засадя?

На гол корен – може да съхранявате няколко месеца, като не разпечатвате оригиналната опакова и я държите на студено напр. в хладилник. Старайте се мястото на съхранение да е сухо и да не образува конденз, това би могло да доведе до изгниване на коренищата.
Кога да засадя Хоста?

Бихте могли да засадите Хоста през есента или през пролетта. Като и в двата случая ще получите отлични резултати.
Как да засадя Хоста?

Преди засаждане потопете коренищата във вода за 30 минути до 1 час, нека водата е на стайна температура. Това ще освежи растението и ще подпомогне неговото прихващане.

Имате възможност да засадите растението, както в градината, така и в саксия. И в двата случая – извадете коренищата от торбичката, поставете внимателно в предварително изкопана дупка (с приблизителни размери 20х20), на дъното на която сте поставили пясък или друг субстрат осигуряващ дренаж и засипете внимателно с рехава, плодородна почва. Полейте внимателно като не поливайте повече в рамките на 5-7 дни след засаждането – растението няма наземна част и не може ефективно да изпарява влагата и се появява риск от загниване на кореновата система. След засаждане върха на коренището трябва да е над почвата.

Първото наторяване може да отложите за следващия сезон.

След засаждане върха на коренището трябва да е над почвата.
Как да се грижа за Хоста след засаждане?

Позиционирайте растението на сянка, то ще се чувства добре дори на най-сенчестото място в градината.

Подрязвайте при нужда.

Отстранете всички неприхванали се корени.

Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа.

Наторявайте веднъж годишно.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Контейнер

Цъфтеж

Поливане