Хортензия ‘Розова красавица’

Hydrangea macrophylla 'Pink beauty'

7.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Розова красавица’ наистина е розова красавица. Почти флуоресцентните розови цветове които преминават към червено правят този храст доста привлекателен в средата на лятото. Листата са сиво-зелени, появяват се през пролетта с набраздени остри листа.

Приблизителна височина в момента:
20 - 40см
Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Температура
Поливане
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Хортензия „Розова красавица“ е прекрасен представител на вид Едролистни хортензии. Тя се развива под формата на храст, като достига височина от 1.2м. Сортът е студоустойчив, светлолюбив и предпочита умерена влажност. Листната маса е сиво-зелена, набраздена и гъста. Киселинността на почвата се отразява пряко върху баграта на цветовете.
Цъфтежът на „Розова красавица“ е продължителен – започва в средата на лятото и приключва в началото на септември. Цветовете са особено големи, във флуоресцентен розов цвят, преливащо в червено, като пряко се влияят от почвеното Ph. С висока декоративна стойност.

Хортензия Macrophyla или „Едролистна Хортензия“ е вид цъфтящо, листопадно растение, представител на семейство “Hydrangeaceae”. Расте под формата на храст или малко дърво, като достига височина между 2 и 4 метра и широчина между 1.5 и 2м. Смята се, че този вид Хортензии са сравнително студоустойчиви – до -18C. Цъфтят със средни до едри цветове, с кълбовидна форма като биха могли да се разпознаят повече от 20 сорта в различни цветове – бяло, розово, синьо, циклама и пр.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!