Начало

Хортензия ‘Червен барон’

Хортензия ‘Червен барон’

Hydrangea macrophylla ‘Red Baron’

8.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Този сорт хортензия се характеризира с големи, тъмночервени цветове.Подобно на всички видове хортензии, интензитетът на цвета ще варира в зависимост от pH на почвата.Компактен и буен вид растение то е много подходящо за граници, тревни площи, саксии или цветни композиции.Цветовете й оформят прекрасни букети.

Приблизителна височина в момента:

20 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Хортензия „Червен барон“ е прекрасен представител на вид Едролистни хортензии. Тя се развива под формата на храст, като достига височина от 1.2м. Сортът е студоустойчив, светлолюбив и предпочитащ умерена влажност. Киселинността на почвата се отразява пряко върху баграта на цветовете.
Цъфтежът на „Червен барон“ е продължителен – започва в средата на лятото и приключва в началото на септември. Цветовете са особено големи, в наситено червен цвят, като пряко се влияят от почвеното Ph. Особено подходящи за букети.

Хортензия Macrophyla или „Едролистна Хортензия“ е вид цъфтящо, листопадно растение, представител на семейство “Hydrangeaceae”. Расте под формата на храст или малко дърво, като достига височина между 2 и 4 метра и широчина между 1.5 и 2м. Смята се, че този вид Хортензии са сравнително студоустойчиви – до -18C. Цъфтят със средни до едри цветове, с кълбовидна форма като биха могли да се разпознаят повече от 20 сорта в различни цветове – бяло, розово, синьо, циклама и пр.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Температура

Поливане