Хойхера 'Прасковено фламбе'®

Heuchera 'Peach Flambe'®

6.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Хойхера 'Прасковено фламбе'® е вид многогодишно, тревисто растение. Сортът е многократно награждаван и изключително популярен. Растежът е с умерени темпове, под формата на нисък храст с височина до 50см. Листната маса е изключително гъста, съставена от огромни по размер, нарязани листа в невероятен прасковен цвят с червени нотки, с пурпурна есенна украса. Сортът е издръжлив на ниски температури, подходящ за засаждане дори на сенчести места, изискващ умерена влажност и добър почвен дренаж. Подходящ за използване при озеленяване като красив, малък акцент или в група с други сортове Хойхера.

Присадено на
Височина до
0.6м
Диаметър до
0.6м
Цъфтеж
VI - VII
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Хойхера или „Heuchera“ са род многогодишни, тревисти растения от семейство „Каменоломкови“. На височина се развиват до около 50см, което ги прави подходящи за отглеждане в контейнер. Листната маса е събрана в прикоренови розетки, поставена на дълги дръжки, назъбена и нарязана на няколко дяла. Цветовете са дребни, многобройни, в различни цветове, разположени на върха на стеблата. Хойхерите са непретенциозни растения, развиващи се добре в лека, хумусна, умерено влажна почва, като мястото на засаждане трябва да е от полусенчесто до слънчево. Изключително подходящи за допълнение във всеки ландшафт дизайн, в компанията на други цъфтящи и декоративни видове.

Често задавани въпроси за Хойхера 'Прасковено фламбе'®

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Педимус
Педимус
Phedimus aizoon

2.99лв.

Физокарпус 'Диаболо'
Физокарпус 'Диаболо'
Physocarpus opulifolius 'Diabolo'

3.99лв.

Сибирски пъстролистен дрян
Сибирски пъстролистен дрян
Cornus alba 'Sibirica Variegata'

2.99лв.

Книфофия
Книфофия
Kniphofia uvaria

5.99лв.

Хвойна 'Старо злато'
Хвойна 'Старо злато'
Juniperus × pfitzeriana 'Old gold'

4.99лв.

Цитисус 'Цялото злато'
Цитисус 'Цялото злато'
Cytisus × praecox 'Allgold'

7.99лв.

Мента
Мента
Mentha piperita L.

4.99лв.

Пираканта
Пираканта
Pyracantha Coccinea

4.99лв.

Продължи пазаруването

Количка