Хибискус ‘Синя птица’

Hibiscus syriacus 'Oiseau bleu'

5.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Хибискус „Синя птица“ е многогодишен храст или малко дърво, с бавен растеж. Достига височина до 2.4м. Листата са последователни, яйцевидно ромбовидни, триделни, с клиновидна основа. Размерът им е до 10-15 см. Видът предпочита слънчево разположение и умерена влажност, реагира добре на течни торове, сравнително студоустойчив е.
Цъфтежът на „Синя птица“ е кичест, обилен и късно летен, през месеците юли-септември. Представен е от големи, единични, разтворени цветове с назъбена периферия. Цветът им е пурпурен в центъра и лилав по периферията. Подходящ за групови насаждения или изграждане на жив плет.

Приблизителна височина в момента:
40 - 60см
Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Хибискус или „Hibiscus“ или още наричан „Дървовидна ружа“ род храсти или малки дървета, често листопадни. Естествено разпространени в Индия и Китай. Развиват се до 4м височина в зависимост от сорта. Листата им са последователни, яйцевидно ромбовидни, триделни, с клиновидна основа. Размерът им е до 10-15 см. Цветовете са единични, едри, почти приседнали, като цъфтежът е по-скоро късен и много ефектен. Поради непретенциозността, сухоустойчивостта и устойчивостта на градско замърсяване, успешно се засаждат като алейни дървета, край магистрали и промишлени терени , подходящи и за жив плет.

В какъв вид ще получа поръчания Хибискус на контейнер?

Поръчаните на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му най-често е 0.5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Колко време мога да съхранявам получените Хибискус на контейнер?

Всички Хибискуси в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера би следвало да е с достатъчно слънчева светлина, но не директна.
Как да засадя получените Хибискус на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с изискванията на Хибискуса.

Изборът на място е от изключителна важност – трябва да осигурите на Хибискуса достатъчно светлива, рехава почва, не прекалена влажност и по-възможност частична сянка.

Поливане – повечето сортове обичайно имат нужда от редовно поливане през пролетта и лятото.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Мулчирайте около основата.

Подрязвайте през пролетта и есента.

Поливайте редовно.

Почиствайте от прецъфтелите цветове.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!