Начало
Хемерокалис ‘Вуду танцьор’

Хемерокалис ‘Вуду танцьор’

Hemerocallis 'Voodoо dancer'

11.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Хемерокалис „Вуду танцьор“ е сорт от вида „Hemerocallis“ или наричан още Лилейник, представляващ многогодишно, цъфтящо растение. Растежът му е сравнително бърз, като развива гъста туфа и достига височина до 70см. Листната маса е мечовидна, в тъмно зелени до зелени нюанси и започва директно от почвата. Изключително непретенциозен, студоустойчив вид, предпочитащ слънчеви до полу слънчеви терени с умерена влажност на почвата.
Цъфтежът на „Вуду танцьор“ е летен, като не се задържа особено дълго, но впечатлява с големият си, разтворен цвят, напомнящ този на Лилиума, но с вълнообразни ръбове. Изпъстрен е дълбоко черно-лилаво, с ярко златисто цветно око. Изключително красив и впечатляващ, подходящ за единично или групово засаждане в комбинация с други цъфтящи и декоративни видове.

Приблизителна височина в момента:
15 - 20см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Хемерокалис или още наричан Лилейник е вид цъфтящо, многогодишно растение с произход Източна Азия. Достига височина между 50-70см, като стеблата му са прави и тревисто-зелени на цвят, а листната маса е мечовидна, започваща директно от почвата. Хемерокалисът се среща в голямо разнообразие от цветове. Като характерно за цъфтежът му е, че се задържа 1 ден, като по форма цветовете му напомнят тези на Лилиума. Въпреки малката издръжливост на цветовете, те впечатляват с пищност и богати багри.

В какъв вид ще получа поръчаният от мен Хемерокалис?

Поръчания Хемерокалис ще получите засаден в саксия или т.нар. контейнер, като най-често той е с големина от 1л, като тя би могла да варира според възрастта и развитието на растението, което сте избрали.
Колко време мога да съхранявам Хемерокалис на контейер?

Хемерокалис на контейнер бихте могли да гледате дълго време, докато той не стане твърде малък за растението.

Грижите, които е необходимо да полагате за него са базовите – поливане, достъп на достатъчно светлина и умерена температура.
Кога да засадя Хемерокалис?

Растенията в контейнер бихте могли да засадите през целия сезон – от пролетта до есента. Като в случая с Хемерокалиса ние препоръчваме пролетно засаждане.
Мога да ли отглежда Хемерокалис в саксия?

Бихте могли да отглеждате вашият Хемерокалис в саксия като се съобразявате с нейния размер и присаждате растението в по-голяма през няколко години.
Как да засадя Хемерокалис?

Подборът на място в този случай не играе особена роля, Хемерокалисът се развива идеално във всякакви почви и на всяко местоположение. Единственото, което трябва да направите за засаждането му е да изкопаете дупка с подходящи размери и да поставите растението в нея, като се стараете то да бъде вертикално, при желание от ваша страна бихте могли да наторите, но често това не е необходимо. След това заривате с пръст, притъпквате около основата и обилно поливате.
Как да се грижа за Хемерокалис след засаждане?

Поливайте умерено.

Почиствайте прецъфтелите цветове.

Почиствайте счупените и болни листа.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане