Градински карамфил

Dianthus

6.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Ароматният градински Карамфил е цъфтящо растение от род „Dianthus“. Развива се като плътна, гъста туфа до около 50см височина. Листната маса е съставена от издължени, тесни, пепеляво-зелени листа. Видът е изключително непретенциозен, справя се добре във всякакви условия, нетолерантен е единствено към прекалена влажност на корена.
Цъфтежът на „Ароматния градински Карамфил“ е летен, през месеците май-юни. Представен е от изключително плътни цветове, с характерна за вида форма. Изключително ароматни, в червено-бял цвят. Подходящ за саксийно и градинско отглеждане, изключително декоративен, често срещан и обичан вид.

Присадено на
Височина до
0.9м
Диаметър до
0.4м
Цъфтеж
V-VII
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Градински карамфил или „Dianthus“ е род покритосеменни растения от семейство „Карамфилови“. Разпространени са най-вече в Европа и Азия, къде са широко познати. Като днес са открити и култивирани повече от 300 вида. Развива се до около 40-50см. Цъфтежът му е летен, с изключително плътни, ароматни цветове в най-различни багри. Основните грижи, които изисква са добре дренирана почва – голямото количество влага не понася на тези растения. За всичко останало той е невзискателен и изключително лесен за отглеждане, включително би могъл да се отглежда в саксия. Легендата за това красиво цвете, разказва, че преди векове нещастно влюбената богиня Артемида, изстрелва една от стрелите си – там където тя пада пониква аленочервен Карамфил, от тогава той става любим на боговете.

Често задавани въпроси за Градински карамфил

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Продължи пазаруването

Количка

Top