Начало

Градински карамфил

Градински карамфил

Dianthus

6.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Ароматният градински Карамфил е цъфтящо растение от род „Dianthus“. Развива се като плътна, гъста туфа до около 50см височина. Листната маса е съставена от издължени, тесни, пепеляво-зелени листа. Видът е изключително непретенциозен, справя се добре във всякакви условия, нетолерантен е единствено към прекалена влажност на корена.
Цъфтежът на „Ароматния градински Карамфил“ е летен, през месеците май-юни. Представен е от изключително плътни цветове, с характерна за вида форма. Изключително ароматни, в червено-бял цвят. Подходящ за саксийно и градинско отглеждане, изключително декоративен, често срещан и обичан вид.

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Градински карамфил или „Dianthus“ е род покритосеменни растения от семейство „Карамфилови“. Разпространени са най-вече в Европа и Азия, къде са широко познати. Като днес са открити и култивирани повече от 300 вида. Развива се до около 40-50см. Цъфтежът му е летен, с изключително плътни, ароматни цветове в най-различни багри. Основните грижи, които изисква са добре дренирана почва – голямото количество влага не понася на тези растения. За всичко останало той е невзискателен и изключително лесен за отглеждане, включително би могъл да се отглежда в саксия. Легендата за това красиво цвете, разказва, че преди векове нещастно влюбената богиня Артемида, изстрелва една от стрелите си – там където тя пада пониква аленочервен Карамфил, от тогава той става любим на боговете.

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане