Начало

Градински флокс ‘Звезди и ивици’

Градински флокс ‘Звезди и ивици’

Phlox Paniculata ‘Stars and Stripes’

4.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Флокс „Звезди и ивици“ е цъфтящ, нисък храст. На височина достига до 1м. Листната му маса е лъскава, зелена и заострена. Сортът е устойчив на заболявания и студоустойчив, предпочита умерена влажност и слънчево място като се представя добре и на шарена сянка.

Цветовете на „Звезди и ивици“ са разтворени, средно големи, с 5-7 венчелистчета. Цветът, в който цъфти е изключителна смесица от розово и бяло. Цветчетата са многобройни и покриват цялата повърхност на храста. Изключително подходящ за акцент или групово насаждение в компания на други сортове с различен цвят на цъфтежа.

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Phlox subulate или т.нар. пълзящ флокс е ниско растящ вид, достигащ максимум до 20см височина и образуващ покривен килим. Растенията са многогодишни и листопадни. Цъфтежът им е през пролетта и началото на лятото, цветчетата са дребни, с правилна форма, разтворени и често ароматни. Като украска се среща в бяло, пурпурно, розово, лилаво и пр. Лесни са за отглеждане и непретенциозни към почвените условия, напълно студоустойчиви.

В какъв вид ще получа поръчаният Флокс?

На гол корен – Флоксът поръчан на гол корен ще получите опакован в дишаща торбичка заедно с малко количество почва. Това помага на коренищата да пристигнат при вас свежи и готови за засаждане.
Колко време мога да съхранявам получените растения преди да ги засадя?

На гол корен – може да съхранявате няколко месеца, като не разпечатвате оригиналната опакова и я държите на студено напр. в хладилник. Старайте се мястото на съхранение да е сухо и да не образува конденз, това би могло да доведе до изгниване на коренищата.
Кога да засадя Флокс?

Бихте могли да засадите Флокс през есента или през пролетта. Като и в двата случая ще получите отлични резултати.
Как да засадя Флокс?

Преди засаждане потопете коренищата във вода за 30 минути до 1 час, нека водата е на стайна температура. Това ще освежи растението и ще подпомогне неговото прихващане.

Имате възможност да засадите растението, както в градината, така и в саксия. И в двата случая – извадете коренищата от торбичката, поставете внимателно в предварително изкопана дупка (с приблизителни размери 20х20), на дъното на която сте поставили пясък или друг субстрат осигуряващ дренаж и засипете внимателно с рехава, плодородна почва. Полейте внимателно като не поливайте повече в рамките на 5-7 дни след засаждането – растението няма наземна част и не може ефективно да изпарява влагата и се появява риск от загниване на кореновата система. След засаждане върха на коренището трябва да е над почвата.
Как да се грижа за Флокс след засаждане?

Отстранете всички неприхванали се корени.

Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа.

Почиствайте цветовете след прецъфтяване.

Наторявайте веднъж годишно.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Поливане