Градински флокс 'Орхидеено жълто'

Phlox Paniculata 'Orchid Yellow'

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Флокс „Орхидеено жълто“ е цъфтящ, нисък, пълзящ храст. На височина достига 1см. Листната му маса е лъскава, зелена и заострена. Сортът е устойчив на заболявания и студоустойчив, предпочита умерена влажност и слънчево място като се представя добре и на шарена сянка.

Цветовете на „Орхидеено жълто“ са разтворени, средно големи, с до 5 венчелистчета. Цветът, в който цъфти е невероятно жълто-оранжево. Цветчетата са многобройни и покриват цялата повърхност на храста. Изключително подходящ за акцент или групово насаждение в компания на други сортове, особено позициониран на склонове и в цветни граници.

Присадено на
Височина до
0.8м
Диаметър до
Цъфтеж
Непрекъснат
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-22°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Phlox subulate или т.нар. пълзящ флокс е ниско растящ вид, достигащ максимум до 20см височина и образуващ покривен килим. Растенията са многогодишни и листопадни. Цъфтежът им е през пролетта и началото на лятото, цветчетата са дребни, с правилна форма, разтворени и често ароматни. Като украска се среща в бяло, пурпурно, розово, лилаво и пр. Лесни са за отглеждане и непретенциозни към почвените условия, напълно студоустойчиви.

Често задавани въпроси за Градински флокс 'Орхидеено жълто'

В какъв вид ще получа поръчаният Флокс? • На гол корен – Флоксът поръчан на гол корен ще получите опакован в дишаща торбичка заедно с малко количество почва. Това помага на коренищата да пристигнат при вас свежи и готови за засаждане. Колко време мога да съхранявам получените растения преди да ги засадя? • На гол корен – може да съхранявате няколко месеца, като не разпечатвате оригиналната опакова и я държите на студено напр. в хладилник. Старайте се мястото на съхранение да е сухо и да не образува конденз, това би могло да доведе до изгниване на коренищата. Кога да засадя Флокс? • Бихте могли да засадите Флокс през есента или през пролетта. Като и в двата случая ще получите отлични резултати. Как да засадя Флокс? • Преди засаждане потопете коренищата във вода за 30 минути до 1 час, нека водата е на стайна температура. Това ще освежи растението и ще подпомогне неговото прихващане. • Имате възможност да засадите растението, както в градината, така и в саксия. И в двата случая – извадете коренищата от торбичката, поставете внимателно в предварително изкопана дупка (с приблизителни размери 20х20), на дъното на която сте поставили пясък или друг субстрат осигуряващ дренаж и засипете внимателно с рехава, плодородна почва. Полейте внимателно като не поливайте повече в рамките на 5-7 дни след засаждането – растението няма наземна част и не може ефективно да изпарява влагата и се появява риск от загниване на кореновата система. След засаждане върха на коренището трябва да е над почвата. Как да се грижа за Флокс след засаждане? • Отстранете всички неприхванали се корени. • Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа. • Почиствайте цветовете след прецъфтяване. • Наторявайте веднъж годишно.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Флокс 'Лилава красавица'
Флокс 'Лилава красавица'
Phlox subulata 'Purple beauty'

5.99лв.

Хемерокалис 'Виелица'
Hemerocallis 'Blizzard bay'

10.99лв.

Хортензия 'Синя птица'
Хортензия 'Синя птица'
Hydrangea serrata 'Bluebird'

8.99лв.

Хибискус 'Жана д'Арк'
Хибискус 'Жана д'Арк'
Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc'

5.99лв.

Хемерокалис 'Вуду танцьор'
Hemerocallis 'Voodoо dancer'

11.99лв.

Божур 'Двойно бяло'
Paeonia lactiflora 'White double'

11.99лв.

Продължи пазаруването

Количка