Начало
Горска ягода ‘Реджина’

Горска ягода ‘Реджина’

Fragaria vesca 'Regina'

4.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Горска ягода ‘Реджина’ е  от семейство Fragaria vesca . Сортът е  с бърз растеж, . Добивът е  целогодишен. Сортът е  студоустойчив. Устойчив на болести и вредители, предпочита слънчеви места.

Цъфтежът е през целия топул сезон.

Плодовете на „Реджина“ са дребни, с отлични вкусови качества. Трайността им е сравнително кратка, подходящи за директна консумация, заради съдържимите в тях множество витамини вкл. ВитС, калций и др.

Приблизителна височина в момента:
5 - 15см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Fragaria vesca е широко разпространен вид ягоди, а един от най-популярните сортове е сорт „Regina“, дива ягода. Горската ягода принадлежи към растителни видове от рода Fragaria и се развива стремително из цяла Европа, Северна Америка и Северна Азия. Снимките на горски ягоди обикновено се показват в средновековните картини. Дива ягода сорт “Regina” е изключително плодороден сорт. Плододава от юни до септември. Плодовете му са особено големи, вкусни и ароматни; те стават около два пъти по-големи от другите видове горски ягоди. Плодове могат да се консумират сурови или за направата на сладка и компоти..

В какъв вид ще получа поръчаните Ягоди?

На гол корен – ягодите поръчани на гол корен ще получите опаковани в дишаща торбичка заедно с малко количество почва. Това помага на коренчетата да пристигнат при вас свежи и готови за засаждане.

В контейнер – ягодите поръчани в контейнер ще получите засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л. Във всеки съд получавате по едно растение.
Колко време мога да съхранявам получите Ягоди преди да ги засадя?

На гол корен – може да съхранявате няколко месеца, като не разпечатвате оригиналната опакова и я държите на студено напр. в хладилник.

В контейнер – може да отглеждате ягодите в контейнера, в които сте ги получили до момента, в който самият той не стане твърде малък.
Кога да засадя Ягоди?

Бихте могли да засадите ягодите през есента или през пролетта. Като и в двата случая ще получите отлични резултати.
Как да засадя Ягоди?

В домашни условия ние препоръчваме да засадите Ягодите едноредово. Разстоянието между редовете би следвало да е 65-70см, като се допуска максимум 80см. Вътре в самите редове коренчетата се засаждат на около 20-30см. На дълбочина Ягодите се засаждат с 1-2см по-дълбоко от колкото са били. След подготвяне на дупките и разполагане на разсада в тях засипете с почва и полейте обилно.
Как да се грижа за Ягодите след засаждане?

Поливайте редовно до прихващане.

Отстранете всички неприхванали се корени.

Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Контейнер