Начало

Годжи Бери в контейнер

Годжи Бери в контейнер

Lycium barbarum

6.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Lycium barbarum или наричан още Годжи бери е средноголям, широколистен храст, набиращ все по-голяма популярност сред градинарите. Обичайно достига височина от 2.5м., като растежът му е бърз. Растението е студоустойчиво, нетолерантно към високата влажност и светлолюбиво.
Цъфтежът му е летен.
Зреенето е през цялото лято и есен.
Плодовете на Годжи бери са малки, оранжево-червени на цвят, с продълговата и издължена форма, с диаметър 1-2см. Съдържат множество семена. Ползите от плодовете на Годжи бери са неизброими – подобрява имунитета, забавя стареенето, подобрява зрението и цвета на кожата, намалява количеството на липидите в кръвта и подобрява състава и, понижава кръвната захар, въздейства благотворно върху черния дроб и жлъчката, има антиканцерогенен ефект. Важно е да се консумират напълно узрели, преди това съдържат соланин.

Приблизителна височина в момента:

10 – 20см

Описание

Доставка

Едва в последните години в Европа, а също и у нас лициумът започва да се цени заради ценните си лечебни свойства. Накратко, те са: изключително богатство на плодовете на аминокиселини (18 на брой), микроелементи (21 бр.), витамини (най-вече витамин А и витамин С, но също и много други), полизахариди и т.н. Консумирането на плодовете подобрява имунитета, забавя стареенето, подобрява зрението и цвета на кожата, намалява количеството на липидите в кръвта и подобрява състава и, понижава кръвната захар, въздейства благотворно върху черния дроб и жлъчката, има антиканцерогенен ефект. Плодовете му се консумират пресни (задължително добре узрели, неузрелите съдържат соланин), сушени или замразени. От тях се произвеждат и хранителни добавки. Но най-доброто решение е просто да го имате в двора си.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Температура

Поливане