Фотиния 'Малък червен Робин'

Photinia x fraseri 'Little red Robin'

7.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Многогодишен, медоносен и вечнозелен храст или ниско дърво, което достига на височина до 150см и ширина до 80см. Нараства бързо - около 15 - 20см годишно, което го прави едно от предпочитаните атрактивни растения за жив плет. Младите листенца са зелени, лъскави и с нарастване се обагрят в червено и в по-късен етап отново стават зелени и лъскави. Растението е атрактивно през всички сезони на годината. Цъфти м. Май -м. Юни с дребни бели цветове. В по-късен етап образува яркочервени плодчета. Фотинията се развива еднакво добре във всички почви. Наблюдава се по-бавно развитие само в глинести почви. Обича слънчево изложение. На по-сенчести места листата остават малки, слаби и се обагрят слабо. Минималната температура, която издържа кореновата система е -12°С. Ако очаквате по-ниски температура защитете корените.

Приблизителна височина в момента: 
10 - 25см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Фотиния „Little Red Robin“ е вид джуджевиден, многогодишен, вечнозелен храст. Има бързи темпове на растеж като достига височина от 1.5м. Развива се като силно разклонен храст с множество малки клонки. Листната му маса е съставена от многобройни, издължени листа в наситено червен цвят в млада възраст, позеленяващи с времето. Особено гъста и декоративна през цялата година. Видът е особено устойчив на студ, болести и вредители. Предпочита слънчево разположение, като добре понася подрязване и оформяне. Подходящ за използване при изграждане на ниски жив плет, групови насаждения, бордюри и единични акценти.

Често задавани въпроси за Фотиния 'Малък червен Робин'

Фотиния или „Photinia“ е род вечнозелени, светлолюбиви храсти от семейство „Розацеи“. Обичайно се развиват умерено бързо и достигат височина до 3м. Листната маса е условно разделена на две, като младите листенца са тревисто зелени, а след нарастване се обагрят в пурпурно-червено. Цъфтежът им е в началото на лятото с малки, бели цветове, последвани през есента от сферични плодчета. Фотиниите поддържат своя атрактивен вид през всички сезони, това ги прави особено подходящи за изграждане на жив плет и групови насаждения, особено в компанията на листопадни храсти и дървета.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка