Фотиния 'Carre Rouge'

Photinia 'Carré Rouge'

7.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

 

Фотиния „Carre Rouge” е вид многогодишен, вечнозелен храст. Има бързи темпове на растеж като достига височина от 2м. Развива се като силно разклонен храст с множество малки клонки. Листната му маса е съставена от многобройни, издължени листа в наситено червен цвят в млада възраст, позеленяващи с времето – с тенденция за почервеняване и през летния сезон. Особено гъста и декоративна през цялата година. Видът е особено устойчив на студ, болести и вредители. Предпочита слънчево разположение, като добре понася подрязване и оформяне. Подходящ за използване при изграждане на жив плет, групови насаждения и пр.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
2.4м
Цъфтеж
Непрекъснат
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
37°C/-22°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Фотиния или „Photinia“ е род вечнозелени, светлолюбиви храсти от семейство „Розацеи“. Обичайно се развиват умерено бързо и достигат височина до 3м. Листната маса е условно разделена на две, като младите листенца са тревисто зелени, а след нарастване се обагрят в пурпурно-червено. Цъфтежът им е в началото на лятото с малки, бели цветове, последвани през есента от сферични плодчета. Фотиниите поддържат своя атрактивен вид през всички сезони, това ги прави особено подходящи за изграждане на жив плет и групови насаждения, особено в компанията на листопадни храсти и дървета.

Често задавани въпроси за Фотиния 'Carre Rouge'

В какъв вид ще получа поръчаната Фотиния на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получената Фотиния на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението трябва да е слънчево, но не на директно слънцегреене и с умерена температура. Кога да засадя Фотиния? • Растенията отгледани в контейнер биха могли да се засаждат почти целогодишно, въпреки това ние препоръчваме есенното засаждане в периода септември-декември. Как да засадя получената Фотиния на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – Фотинията има нужда от умерена влага и добър дренаж. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Полейте обилно при засаждането. • Изграждане на жив плет – Фотинията със своя бърз растеж е прекрасен избор за жив плет. Засаждането на такъв не изисква нищо по-особено, като единственото, което трябва да имате предвид е да оставите по около 1м разстояние между отделните растения и фактът, че растението понася резитба, което позволява да го оформите по ваш вкус. При този вид растения препоръчване едноредово засаждане. Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за засадената Фотиния са редовно поливане особено през летните месеци, подрязване и оформяне на короната, почистване от изсъхнали листа и клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Еделвайс
Еделвайс
Leontopodium alpinum

8.99лв.

Хоста 'Франвис Уилиамс'
Хоста 'Франвис Уилиамс'
Hosta 'Frances Williams'

5.99лв.

Хемерокалис 'Екзотично съкровище'
Hemerocallis 'Exotic Treasure'

11.99лв.

Дойция
Дойция
Deutzia Gracilis

3.99лв.

Потентила 'Елизабет'
Потентила 'Елизабет'
Potentilla fruticosa 'Elizabeth'

4.99лв.

Будлея 'Нано лилаво'
Будлея 'Нано лилаво'
Buddleja davidii 'Nanho purple'

4.99лв.

Хортензия 'Херкулес'
Хортензия 'Херкулес'
Hydrangea paniculata 'Hercules'

11.99лв.

Градински божур 'Коралов залез'
Paeonia Lactiflora 'Coral Sunset'

10.99лв.

Последно разгледани

Лавровишна 'Новита'
Лавровишна 'Новита'
Prunus laurocerasus 'Novita'

9.99лв.

Котонеастър хоризонталис 'Вариегатус'
Котонеастър хоризонталис 'Вариегатус'
Cotoneaster horizontalis 'Variegatus'

4.99лв.

Синя трева
Синя трева
Festuca glauca

5.99лв.

Смрадлика 'Кралско лилаво'
Смрадлика 'Кралско лилаво'
Cotinus coggygria ‘Royal Purple'

11.99лв.

Фотиния 'Малък червен Робин'
Фотиния 'Малък червен Робин'
Photinia x fraseri 'Little red Robin'

7.99лв.

Японски клен 'Атропурпуреум'
Японски клен 'Атропурпуреум'
Acer palmatum 'atropurpureum'

13.99лв.

Пъстролистен дрян
Пъстролистен дрян
Cornus alba 'Elegantissima'

8.99лв.

Пираканта 'Червена колона'
Пираканта 'Червена колона'
Pyracantha 'Red Column'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка