Форзиция

Forsythia Intermedia 'Weekend'

2.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Форзицията е ранноцъфтящ широколистен храст, с яркожълт цвят през март месец, като при подходящи метеорологични условия може да продължи до края на април. Понася резитби и засушаване. Студоустойчив, светлолюбив и непретенциозен вид относно почва. Може да достигне височина до 250см. Подрязването може да се прави целогодишно, като най-подходящ период е след цъфтежа. Добре е дължината на по-възрастните клони да се намалява периодично, за да се стимулира развитието на нови листа и цветове. Медоносно растение, което намира голямо приложение в озеленяването. Намира приложение като жив плет, в декоративни групи или единично засадено.

Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
Цъфтеж
VI-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Форзицията е ранноцъфтящ, широколистен храст, който може да достигне височина от 2.5м. Обичайно цъфти в яркожълт цвят през март месец, като при подходящи метеорологични условия може да продължи до края на април. Растението понася резитби и засушаване, освен това е студоустойчиво, светлолюбиво и непретенциозно относно вид почва. Форцизията е медоносно растение, което намира голямо приложение в озеленяването - като жив плет, в декоративни групи или единично засадено.

Често задавани въпроси за Форзиция

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Астилбе 'Бъркотия®'
Астилбе 'Бъркотия®'
Astilbe arendsii 'Razzle Dazzle®'

6.99лв.

Будлея 'Нано синьо'
Будлея 'Нано синьо'
Buddleja davidii 'Nanho blue'

4.99лв.

Японска спирея
Японска спирея
Spirea Jасaponica

4.99лв.

Филаделфус
Филаделфус
Philadelphus coronarius

4.99лв.

Сибирски ирис 'Съгласие'
Сибирски ирис 'Съгласие'
Iris Sibirica 'Concord Crush'

6.99лв.

Градински божур 'Розов Хавайски корал'
Paeonia Lactiflora 'Pink Hawaiian Coral'

12.99лв.

Сибирски ирис 'Черен Джокер'
Сибирски ирис 'Черен Джокер'
Iris Sibirica 'Black Joker'

9.99лв.

Астилбе 'Прекрасен ден'
Астилбе 'Прекрасен ден'
Astilbe chinensis ‘Lovely Day’

6.99лв.

Последно разгледани

Сибирски ирис 'Черен Джокер'
Сибирски ирис 'Черен Джокер'
Iris Sibirica 'Black Joker'

9.99лв.

Продължи пазаруването

Количка