Начало

Формиум ‘Вариегатум’

Формиум ‘Вариегатум’

Phormium tenax ‘Variegatum’

22.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Многогодишно вечнозелено тревисто перено растение с твърди листа с формата на меч в червено-вишнев оттенък. Листата достигат до 3 м дължина и ширина почти 12 см. Това е култивиран сорт с пъсти цветове. Цветовете на твърди стръкове могат да достигнат до 5 м височина, проектирани високо над листата.

Приблизителна височина в момента:

5 – 15см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Формиум „Variegatum“ е многогодишно, тревисто растение. Развива се под формата на гъста, голяма туфа с височина до около 1.5м. Растежът е с особено бързи темпове. Листната маса е съставена от издължени, тесни, мечовидни и заострени листа, с красива окраска – зелено в центъра, със забележителна бяло-кремава, до розова периферия. Видът е абсолютно непретенциозен, може да се развива добре във всякакви почви, на слънце или сянка, напълно студоустойчив и устойчив на късане. Подходящ като декоративна растителност, изключително атрактивен, често използван за оформяне на цветни лехи и бордюри.

Формиум или „Phormium tenax“ е род тревисти, многогодишни растения от семейство „Asphodelaceae“, наброяващ скромните 2 вида. Листната маса е съставена от твърди, мечоподобни, издължени листа, започващи от основата на растенията и достигащи невероятните 3м височина и 12см широчина. Срещат се в различни окраски – червено, пурпурно, зелено или техни вариации и комбинации. Поради невзискателността на този род растения са силно предпочитани като декоративни, особено в компанията на вечнозелени и листопадни зелени растения.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Контейнер

Цъфтеж

Поливане