Флокс ' Смарагдова възглавница'

Phlox subulata 'Emerald Cushion'

5.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Флокс „Смарагдова възглавница“ е цъфтящ, нисък, пълзящ храст, образуващ почвопокривен килим. На височина достига една 20-30см, а на широчина около 50-60см. Листна��а му маса е лъскава, зелена и заострена. Сортът е устойчив на заболявания и студоустойчив, предпочита умерена влажност и слънчево място, като се представя добре и на шарена сянка.
Цветовете на „Смарагдова възглавница“ са разтворени, средно големи, с до 5 венчелистчета. Цветът, в който цъфти е плътно, наситено пурпурен. Цветчетата са многобройни и покриват цялата повърхност на храста. Изключително подходящ за акцент или групово насаждение в компания на други сортове с различен цвят на цъфтежа, особено позициониран на склонове и в цветни граници.

Присадено на
Височина до
0.2м
Диаметър до
0.6м
Цъфтеж
IV - V
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-18°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Phlox subulate или т.нар. пълзящ флокс е ниско растящ вид, достигащ максимум до 20см височина и образуващ покривен килим. Растението е многогодишно и листопадно. Цъфтежът му е през пролетта и началото на лятото, цветчетата са дребни, с правилна форма, разтворени и често ароматни. Като украска се среща в бяло, пурпурно, розово, лилаво и пр. Лесен за отглеждане и непретенциозен към почвените условия, напълно студоустойчив.

Често задавани въпроси за Флокс ' Смарагдова възглавница'

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Люляк 'Карпе дием'®
Люляк 'Карпе дием'®
Syringa vulgaris 'Carpe Diem'®

10.99лв.

Ирис 'Джери Мърфи'®
Ирис 'Джери Мърфи'®
Iris sibirica 'Jerry Murphy'®

6.99лв.

Къпина 'Без бодли'
Rubus fruticosus 'Thornfree'

2.49лв.

Хоста 'Бели пера'
Хоста 'Бели пера'
Hosta 'White Feathers'

8.99лв.

Градински божур 'Алерти'
Paeonia Lactiflora 'Alertie'

11.99лв.

Градински божур 'Себастиан Маас'
Paeonia Lactiflora 'Sebastian Maas'

10.99лв.

Градински божур 'Розов Хавайски корал'
Paeonia Lactiflora 'Pink Hawaiian Coral'

12.99лв.

Продължи пазаруването

Количка