Флокс 'Лилава красавица'

Phlox subulata 'Purple beauty'

5.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Флокс „Лилава красавица“ е цъфтящ, нисък, пълзящ храст. На височина достига едва 20-30см, а на широчина около 50-60см. Листната му маса е лъскава, зелена и заострена. Сортът е устойчив на заболявания и студоустойчив, предпочита умерена влажност и слънчево място, като се представя добре и на шарена сянка.
Цветовете на „Лилава красавица“ са разтворени, средно големи, с до 5 венчелистчета. Цветът, в който цъфти е наситено лилав. Цветчетата са многобройни и покриват цялата повърхност на храста. Изключително подходящ за акцент или групово насаждение в компания на други сортове с различен цвят на цъфтежа.

Приблизителна височина в момента: 
10 - 25см
Присадено на
Височина до
20см
Диаметър до
Цъфтеж
III - V
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Phlox subulate или т.нар. пълзящ флокс е ниско растящ вид, достигащ максимум до 20см височина и образуващ покривен килим. Растението е многогодишно и листопадно. Цъфтежът му е през пролетта и началото на лятото, цветчетата са дребни, с правилна форма, разтворени и често ароматни. Като украска се среща в бяло, пурпурно, розово, лилаво и пр. Лесен за отглеждане и непретенциозен към почвените условия, напълно студоустойчив.

Често задавани въпроси за Флокс 'Лилава красавица'

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top