Физокарпус 'Диаболо'

Physocarpus opulifolius 'Diabolo'

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Физокарпус „Diabolo“ или Пурпурен Физокарпус е вид широколистен, цъфтящ храст. На височина достига около 2м, като растежът му е бърз. Листната му маса е съставена от яйцевидни, издължени при върха пурпурни листа, със сравнително малък размер, но голяма гъстота. Цъфтежът му е летен и по-точно в началото на лятото, представен от дребни, бели цветчета, разтварящи се от розови пъпки. Видът предпочита слънчево местоположение, не издържа засушаване, но е напълно студоустойчив. Развива се добре в дренирани, леко киселинни почви. Подходящ за изграждане на жив плет, единични акценти в градината или допълнение към групови насаждения, особено в компанията на зеленолистни видове.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

0.1Физокарпус или „Physocarpus“ е род широколистни, цъфтящи храсти от семейство „Розацеи“, наброяващ около 10 вида. Растежът им е бърз, като достигат до 2м височина. Листната маса е съставена от едри, последователно поставени, често назъбени листа. Биха могли да се видят в различни цветове, от тревисто зелено до тъмно пурпурно според вида. Цъфтежът на Физокарпусите е пролетно-летен, цветчетата са дребни, често бели, събрани в съцветия, отварящи се от розови пъпки. Тези видове са често използвани за декорация, поради непретенциозността си, засаждат се в градината като акцент или групово.

Често задавани въпроси за Физокарпус 'Диаболо'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top