Физокарпус 'Дартс Голд'

Physocarpus Opulifolius 'Dart's Gold'

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Физокарпус „Dart's Gold“ или Златист Физокарпус е вид широколистен, цъфтящ храст. На височина достига около 2м, като растежът му е бърз. Листната му маса е съставена от яйцевидни златисто-жълти листа, със сравнително малък размер, но голяма гъстота. Цъфтежът му е летен и по-точно в края на лятото, представен от дребни, бели цветчета. Видът предпочита слънчево местоположение, не издържа засушаване, но е напълно студоустойчив. Развива се добре в дренирани, леко киселинни почви. Подходящ за изграждане на жив плет, единични акценти в градината или допълнение към групови насаждения, особено в компанията на зеленолистни видове.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
2.5м
Диаметър до
Цъфтеж
VI - VIII
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
38°C/-25°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Физокарпус или „Physocarpus“ е род широколистни, цъфтящи храсти от семейство „Розацеи“, наброяващ около 10 вида. Растежът им е бърз, като достигат до 2м височина. Листната маса е съставена от едри, последователно поставени, често назъбени листа. Биха могли да се видят в различни цветове, от тревисто зелено до тъмно пурпурно според вида. Цъфтежът на Физокарпусите е пролетно-летен, цветчетата са дребни, често бели, събрани в съцветия, отварящи се от розови пъпки. Тези видове са често използвани за декорация, поради непретенциозността си, засаждат се в градината като акцент или групово.

Често задавани въпроси за Физокарпус 'Дартс Голд'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Смрадлика
Смрадлика
Cotinus coggygria

7.99лв.

Пираканта 'Солей Д'Ор'
Пираканта 'Солей Д'Ор'
Pyracantha 'Soleil D'Or'

7.99лв.

Хебе 'Пинокио'
Хебе 'Пинокио'
Hebe 'Pinocchio'

7.99лв.

Синеока трева
Синеока трева
Sisyrinchium angustifolium

3.99лв.

Декоративен касис 'Цар Едуард VII'
Декоративен касис 'Цар Едуард VII'
Ribes sanguineum 'King Edward VII'

2.99лв.

Облепиха 'Нивелена' ♀
Облепиха 'Нивелена' ♀
Hippophae rhamnoides 'Nivelena'

7.99лв.

Смрадлика 'Кралско лилаво'
Смрадлика 'Кралско лилаво'
Cotinus coggygria ‘Royal Purple'

11.99лв.

Продължи пазаруването

Количка