Филаделфус

Philadelphus coronarius

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Филаделфусът или наричан още „Булчин венец“ е широколистен, цъфтящ храст от род „Philadelphus“. На височина се развива до около 3м, под формата на разклонен храст. Листната маса е съставена от противоположни, прости листа с големи 1-14см. Видът е непретенциозен, подходящ за отглеждане във всякакви почви, без изисквания за количеството влага и местоположението.
Цъфтежът на „Филаделфус“ е летен, през месеците май-юни. Цветовете са силно подобни на тези на цитрусовите растения – портокал и грейпфрут, с чашковидна форма, полуразтворени, с не голям размер 1-4см, 4 венчелистчета и искрящо бял цвят. Подходящ за декорация като групово и единично акцентно растение в градината.

Приблизителна височина в момента:
15 - 30см
Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Филаделфус или „Philadelphus“, наричан още „Булчин венец“ е род от около 60 вида широколистни, цъфтящи храсти, развиващи се до височина между 1-6м. Голяма част от тях са листопадни, но се срещат и вечнозелени представители. Листната маса е съставена от противоположни, прости листа с големи 1-14см. Цветовете на „Филаделфусите“ са изключително красиви, силно подобни на тези на цитрусовите растения – портокал, грейпфрут. По форма са чашковидни, умерено разтворени, с не голям размер 1-4см и 4 венчелистчета. Обичайно се срещат в искрящо бял цвят. Подходящ за отглеждане във всякакви почви, без претенции към мястото и влагата. Ценен заради красивия си цъфтеж, намира приложение при декоративното озеленяване.

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!