Евонимус 'Смарагд'

Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety'

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Евонимус „Смарагд“ е градински храст с произход Япония. Достига скромната височина от 1м засят в саксия и внушителните 5-6м в градината. Темпът на растеж е умерен към бърз. Листната маса е вечнозелена с яйцевидна форма, зелена в центъра, с бял кант по периферията. През есента листата се оцветяват в розово. Издръжлив на минусовите температури, без нужда от защита, но изискващ пълно слънчево местоположение, на сянка губи жълтата си багра. Подходящ като почвопокривно, катерещо, бордюрно растение, идеално се вписва в компанията на зеленолистни и вечнозелени видове.

Приблизителна височина в момента: 
15 - 30см
Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
1.8м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Евонимус или „Euonymus sp.“ е род многогодишни растения, в зависимост от вида се срещат листопадни или вечнозелени, храсти или катерещи лиани. В храстовидна форма обичайно достигат до 3-4м, като лиани с подходяща опора могат да покрият до 20м. Най-разпространени обаче са няколко вида вечнозелени полухрастчета с пъстра окраска на листната маса, варираща от тревисто зелено до жълто и различни комбинации от цветове. Листата са малки, кожести, плътни и лъскави, с дължина 3-4см. Плодовете на Евонимусите са изцяло декоративни, абсолютно не ядливи. Подходящи за изграждане на жив плет, групови насаждения, покриване на стени, перголи и пр. в зависимост от подбрания вид.

Често задавани въпроси за Евонимус 'Смарагд'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка