Начало
Евонимус ‘Изумрудено злато’

Евонимус ‘Изумрудено злато’

Euonymus fortunei 'Emerald 'n' gold'

5.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Евонимус „Изумрудено злато“ е градински храст с произход Япония. Достига скромната височина от 60-70см засят в саксия и внушителните 7-8м в градината. Темпът на растеж е умерен към бърз. Листната маса е вечнозелена с яйцевидна форма и жълт кант по ръба. През есента листата се оцветяват в розово. Издръжлив на минусовите температури, без нужда от защита, но изискващ пълно слънчево местоположение, на сянка губи жълтата си багра. Подходящ като почвопокривно растение, за нисък жив плет или бордюр, идеално се вписва в компанията на зеленолистни и вечнозелени видове.

Приблизителна височина в момента:
15 - 30см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Евонимус или „Euonymus sp.“ е род многогодишни растения, в зависимост от вида се срещат листопадни или вечнозелени, храсти или катерещи лиани. В храстовидна форма обичайно достигат до 3-4м, като лиани с подходяща опора могат да покрият до 20м. Най-разпространени обаче са няколко вида вечнозелени полухрастчета с пъстра окраска на листната маса, варираща от тревисто зелено до жълто и различни комбинации от цветове. Листата са малки, кожести, плътни и лъскави, с дължина 3-4см. Плодовете на Евонимусите са изцяло декоративни, абсолютно не ядливи. Подходящи за изграждане на жив плет, групови насаждения, покриване на стени, перголи и пр. в зависимост от подбрания вид.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане