Еделвайс

Leontopodium alpinum

8.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Еделвайс или „Leontopodium alpinum“ е многогодишно, цъфтящо растение от семейство „Сложноцветни“. С височина около 30-50см, растежът му е с умерени темпове. Развива се като туфа от издължени, ланцетни листа в сиво-бял цвят. Цялото растение е покрито с микроскопични власинки, които му придават пухкав вид и бял цвят. Стеблото му е неразклонена, като в края се образуват цветовете. Те са събрани в съцветие тип „кошничка“, обградени от силно тесни листа, като цъфтежът се наблюдава през лятото – юни-август. Еделвайсът е високопланински растителен вид, които вирее успешно в бедни почви и студен климат. Обичайно ценен заради това, че е рядко срещан и заради способността му изсушен да запазва красотата си дълго време.

Приблизителна височина в момента:
5 - 15см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Еделвайс или „Leontopodium“ са род многогодишни тревисти растения „Сложноцветни“, срещани в Европа и Азия, наброяващ около 30вида. В диво състояние расте във високопланински, недостъпни райони. Стеблото на цветето е под формата на туфа, с височина до 20см и покрито с власинки. Листната маса е съставена от издължени, покрити с бели, копринени власинки листа, излизащи от стеблото, като долните са с по-голям размер, а горните с по-малък. Цъфтежът му се наблюдава през юни-август. Цветовете му са с 10-12 венчелистчета, разположени кръгово и покрити с микроскопични власинки, което ги кара да изглеждат сребристи. Издържат много дълго време откъснати и изсушени.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане