Джел ‘Златен Крал’

Ilex x altaclerensis ‘Golden Кing’

17.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Джел „Златен крал“ е вид голям, трънлив, вечнозелен храст от семейство „Джелови“. Растежът му е с бавни темпове, като достига височина до около 3м. Стеблата са дървовидни, жилави и дебели. Листната маса е особено характерна, съставена от кожести, зелени листа с отчетлив жълт кант по периферията. Видът е изключително сухоустойчив, студоустойчив и непретенциозен към почва и разположение, изискващ добър дренаж.
Плодовете на „Златен крал” са множество дребни, овални топченца, в ярко червен цвят, задържащи се по клонките през цялата зима. Подходящ за изграждане на жив плет и изключително популярен като Коледна украса.

Приблизителна височина в момента:

40 – 60см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Джел или „Ilex” e род декоративни, вечнозелени, бодливи храсти от семейство „Джелови“. Обичайно растат и се развиват до около 3м, като някой представители стигат до 10м под формата на дърво. Листната му маса е съставена от твърди, лъскави, бодливи листа в различни нюанси на зеленото или вариации с бяло и жълто. Имат яйцевидна форма и дължина 2-6см. Цветовете му са разположени на миналогодишни клонки, не много едри, обичайно бели на цвят, с 4 венчелистчета и 4 чашколистчета. Плодовете му са малки, лъскави, ярко червени, с изключителна декоративна стойност. Те се задържат през зимата, като се открояват на фона на белия сняг. Някой представители на рода са изключително използвани не само в градината, а и като интериорна декорация по Коледните празници.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане