Джел 'Златен Крал'

Ilex x altaclerensis 'Golden Кing'

17.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Джел „Златен крал“ е вид голям, трънлив, вечнозелен храст от семейство „Джелови“. Растежът му е с бавни темпове, като достига височина до около 3м. Стеблата са дървовидни, жилави и дебели. Листната маса е особено характерна, съставена от кожести, зелени листа с отчетлив жълт кант по периферията. Видът е изключително сухоустойчив, студоустойчив и непретенциозен към почва и разположение, изискващ добър дренаж.
Плодовете на „Златен крал” са множество дребни, овални топченца, в ярко червен цвят, задържащи се по клонките през цялата зима. Подходящ за изграждане на жив плет и изключително популярен като Коледна украса.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Рядко
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Джел или „Ilex” e род декоративни, вечнозелени, бодливи храсти от семейство „Джелови“. Обичайно растат и се развиват до около 3м, като някой представители стигат до 10м под формата на дърво. Листната му маса е съставена от твърди, лъскави, бодливи листа в различни нюанси на зеленото или вариации с бяло и жълто. Имат яйцевидна форма и дължина 2-6см. Цветовете му са разположени на миналогодишни клонки, не много едри, обичайно бели на цвят, с 4 венчелистчета и 4 чашколистчета. Плодовете му са малки, лъскави, ярко червени, с изключителна декоративна стойност. Те се задържат през зимата, като се открояват на фона на белия сняг. Някой представители на рода са изключително използвани не само в градината, а и като интериорна декорация по Коледните празници.

Често задавани въпроси за Джел 'Златен Крал'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Лавровишна 'Новита'
Лавровишна 'Новита'
Prunus laurocerasus 'Novita'

9.99лв.

Лъжекипарис 'Пелт'с блу' 15 - 20 см
Лъжекипарис 'Пелт'с блу' 15 - 20 см
Chamaecyparis lawsoniana 'Pelt's blue'

6.99лв.

Продължи пазаруването

Количка

Top