Джел 'Сребърна Кралица'

Ilex aquifolium 'Silver Queen'

49.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Джел „Сребърна кралица“ е вид голям, трънлив, вечнозелен храст от семейство „Джелови“. Растежът му е с бавни темпове, като достига височина до около 3-4м. Стеблата са дървовидни, жилави и дебели, в млада възраст лилави. Листната маса е особено характерна, съставена от кожести, тъмнозелени листа с отчетлив сребърен кант по периферията. Видът е изключително сухоустойчив, студоустойчив и непретенциозен към почва и разположение.
Плодовете на „Сребърна Кралица” са множество дребни, овални топченца, в ярко червен цвят, задържащи се по клонките през цялата зима. Подходящ за изграждане на жив плет и изключително популярен като Коледна украса.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Рядко
Температура
40°C/-35°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Джел или „Ilex” e род декоративни, вечнозелени, бодливи храсти от семейство „Джелови“. Обичайно растат и се развиват до около 3м, като някой представители стигат до 10м под формата на дърво. Листната му маса е съставена от твърди, лъскави, бодливи листа в различни нюанси на зеленото или вариации с бяло и жълто. Имат яйцевидна форма и дължина 2-6см. Цветовете му са разположени на миналогодишни клонки, не много едри, обичайно бели на цвят, с 4 венчелистчета и 4 чашколистчета. Плодовете му са малки, лъскави, ярко червени, с изключителна декоративна стойност. Те се задържат през зимата, като се открояват на фона на белия сняг. Някой представители на рода са изключително използвани не само в градината, а и като интериорна декорация по Коледните празници.

Често задавани въпроси за Джел 'Сребърна Кралица'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Смрадлика
Смрадлика
Cotinus coggygria

7.99лв.

Пахисандра
Пахисандра
Pachysandra terminalis

4.99лв.

Пираканта 'Солей Д'Ор'
Пираканта 'Солей Д'Ор'
Pyracantha 'Soleil D'Or'

7.99лв.

Пиерис японика 'Купидон'
Пиерис японика 'Купидон'
Pieris japonica 'Cupido'

9.99лв.

Евонимус 'Изумрудено злато'
Евонимус 'Изумрудено злато'
Euonymus fortunei 'Emerald 'n' gold'

5.99лв.

Императа 'Червен барон'
Императа 'Червен барон'
Imperata cylindrica 'Red baron'

5.99лв.

Хвойна 'Старо злато'
Хвойна 'Старо злато'
Juniperus × pfitzeriana 'Old gold'

4.99лв.

Аукуба 'Пепър спот'
Аукуба 'Пепър спот'
Aucuba 'Pepper spot'

9.99лв.

Последно разгледани

Пъстролистен дрян
Пъстролистен дрян
Cornus alba 'Elegantissima'

8.99лв.

Пираканта 'Червена колона'
Пираканта 'Червена колона'
Pyracantha 'Red Column'

7.99лв.

Педимус
Педимус
Phedimus aizoon

2.99лв.

Берберис 'Зелен килим'
Берберис 'Зелен килим'
Berberis thunbergii 'Green carpet'

7.99лв.

Компактен тис 'Фастигиата ауреа'
Компактен тис 'Фастигиата ауреа'
Taxus 'Fastiagata аurea' nana

29.99лв.

Западна туя 'Рейнголд'
Западна туя 'Рейнголд'
Thuja occ. 'Rheingold'

15.99лв.

Роза в контейнер 'Дама на сърцето'
Роза в контейнер 'Дама на сърцето'
Tea hybrid rоse 'Dame de coeur'

8.99лв.

Продължи пазаруването

Количка