Дойция

Deutzia Gracilis

3.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Дойция „Gracilis” e вид храстовидно, цъфтящо растение от род „Deutzia”, достигащо височина около 2м. Развива се в полусферична форма, като листната му маса е съставена от прости, срещуположно поставени листа с наситено зелен цвят. Студоустойчив вид, изискващ умерено влажна почва и слънчево разположение.
Цъфтежът на “Gracilis” се наблюдава през месеци април-юни. Красив, обилен, с висока декоративна стойност. Цветчетата са със звездовидна форма, цели на цвят, широко разтворени, многобройни и средно големи. Често намира приложение като групово насаждение или единичен акцент в цветните градини.

Приблизителна височина в момента: 
10 - 25см
Присадено на
Височина до
0.6м
Диаметър до
1.5м
Цъфтеж
IV - V
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Дойция или „Deutzia“ е род цъфтящи растения от семейство „Hydrangeaceae“, наброяващ около 60 вида с произход източна и централна Азия. Развиват се като храсти, с височина от около 1-4м., повечето от които листопадни, но съществуват и няколко вечнозелени представители. Листната маса е съставена от срещуположни листа с назъбен ръб, в зелен цвят. Цъфтежът на Дойциите са широко разтворени, със звездовидна форма, най-често срещани в бяло като при някой сортове биха могли да бъдат розови и червени. Приликата между различните видове е толкова голяма, че често е почти невъзможно да се класифицират на пръв поглед. Предпочитани растения са за декоративна цел в градината, в компанията на други видове.

Често задавани въпроси за Дойция

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top