Дойция

Deutzia Gracilis

3.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Дойция „Gracilis” e вид храстовидно, цъфтящо растение от род „Deutzia”, достигащо височина около 2м. Развива се в полусферична форма, като листната му маса е съставена от прости, срещуположно поставени листа с наситено зелен цвят. Студоустойчив вид, изискващ умерено влажна почва и слънчево разположение.
Цъфтежът на “Gracilis” се наблюдава през месеци април-юни. Красив, обилен, с висока декоративна стойност. Цветчетата са със звездовидна форма, цели на цвят, широко разтворени, многобройни и средно големи. Често намира приложение като групово насаждение или единичен акцент в цветните градини.

Приблизителна височина в момента:
10 - 25см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Дойция или „Deutzia“ е род цъфтящи растения от семейство „Hydrangeaceae“, наброяващ около 60 вида с произход източна и централна Азия. Развиват се като храсти, с височина от около 1-4м., повечето от които листопадни, но съществуват и няколко вечнозелени представители. Листната маса е съставена от срещуположни листа с назъбен ръб, в зелен цвят. Цъфтежът на Дойциите са широко разтворени, със звездовидна форма, най-често срещани в бяло като при някой сортове биха могли да бъдат розови и червени. Приликата между различните видове е толкова голяма, че често е почти невъзможно да се класифицират на пръв поглед. Предпочитани растения са за декоративна цел в градината, в компанията на други видове.

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане