Дива лоза

Parthenocissus quinquefolia

5.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Дивата лоза е катерлив листопаден храст с гъста корона и къси, силно разклонени прикрепителни коренчета. Младите клонки са зеленикави. Листата са прости, в основата сърцевидни, целокрайни или триделни на върха, грубо назъбени. Цъфти от май до юни. Цветчетата са дребни, жълтозелени, събрани в гроздчета. Нямат декоративна стойност. Плодовете са синьочерни ягоди. Този партеноцисус произхожда от Източна Азия, където расте край морските брегове. У нас възрастните растения са напълно зимоустойчиви.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
IV - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Дива лоза „Parthenocissus quinquefolia“ е вид катерливо, влачеща лиана от семейство „Лозови“. Растежът и е удивително бърз, при подходяща упора би могла да достигне до 10-15м. Развива се с къси прикрепителни клончета и изключително гъста зеленина. Листната маса е съставена от прости, в основата сърцевидни, целокрайни или триделни листа грубо назъбени при върха. Есенната окраска на Дивата лоза е във впечатляващи, искрящи жълти, оранжеви и червени багри. Цъфтежът е през месеците май-юни. Цветчетата са дребни, жълтозелени, събрани в гроздчета. Нямат декоративна стойност. Плодовете и са сферични, малки, събрани на грозд топченца в тъмен винен цвят и не ядливи. Подходяща за бързо покриване на нежелани гледки, стени, беседки, перголи и пр.

Често задавани въпроси за Дива лоза

Дива лоза или „Parthenocissus quinquefolia“ е род катерещо, влачещи лиани, от семейство „Лозови“. При подходяща упора е възможно да достигнат изключителна височина до 20м, а растежът им е много бърз. Листната маса е съставена от красиви, нарязани, едри листа, с характерна за семейство „Лозови“ форма. През лятото те са в наситено зелен цвят, а през есента се обагрят в различни нюанси на червено, жълто и оранжево. Плодовете на Дивата лоза са дребни, виненочервени или тъмно пурпурни и не ядливи, основно с декоративна стойност. Развива се прекрасно в почти всички почви, като реагира добре на наторяване, понася слънчеви и полусенчести места, предпочита добре дренирана почва и умерена влажност. Изключително използвана за покриване на стени, огради и пр.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Кипарис 'Спирала' 180-200см
Cupressocyparis leylandii 'spiral'

199.99лв.

Хвойна 'Майери'
Хвойна 'Майери'
Juniperus squamata 'Meyeri'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка