Дива лоза ‘Веитчи’

Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii'

5.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Дивата лоза е катерлив листопаден храст с гъста корона и къси, силно разклонени прикрепителни коренчета. Младите клонки са зеленикави. Листата са прости, в основата сърцевидни, целокрайни или триделни на върха, грубо назъбени. Цъфти от май до юни. Цветчетата са дребни, жълтозелени, събрани в гроздчета. Нямат декоративна стойност. Плодовете са синьо червени ягоди. Този партеноцисус произхожда от Източна Азия, където расте край морските брегове. У нас възрастните растения са напълно зимоустойчиви.’Veitchii’  е една от най-хубавите диви лози, достигаща на височина 10-15 м, с нежни клонки, снабдени с многобройни мустачки, с които лесно се полепя по стените. Листата варират по форма – те са целокрайни или тройни. Последните се явяват при растения, получени от семе. Наесен листата добиват червено пурпурна окраска. Дава изобилни, черни плодчета. Поради способността и да се лепи сама по стените и за нейната гъста листна маса, тази дива лоза намира най-широко разпространение.

Приблизителна височина в момента:
5 - 10см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Дива лоза „Parthenocissus tricuspidata ‘Veitchii’“ е вид катерливо, влачеща лиана от семейство „Лозови“. Растежът и е удивително бърз, при подходяща упора би могла да достигне до 15-20м. Развива се с къси прикрепителни клончета и изключително гъста зеленина. Листната маса е съставена от прости, в основата сърцевидни, целокрайни или триделни листа грубо назъбени при върха. Есенната окраска на Дивата лоза е във впечатляващи, искрящи пурпурно-лилави багри. Цъфтежът е през месеците май-юни. Цветчетата са дребни, жълтозелени, събрани в гроздчета. Нямат декоративна стойност. Плодовете и са сферични, малки, събрани на грозд топченца в тъмен винен цвят и не ядливи. Подходяща за бързо покриване на нежелани гледки, стени, беседки, перголи и пр.

Дива лоза или „Parthenocissus quinquefolia“ е род катерещо, влачещи лиани, от семейство „Лозови“. При подходяща упора е възможно да достигнат изключителна височина до 20м, а растежът им е много бърз. Листната маса е съставена от красиви, нарязани, едри листа, с характерна за семейство „Лозови“ форма. През лятото те са в наситено зелен цвят, а през есента се обагрят в различни нюанси на червено, жълто и оранжево. Плодовете на Дивата лоза са дребни, виненочервени или тъмно пурпурни и не ядливи, основно с декоративна стойност. Развива се прекрасно в почти всички почви, като реагира добре на наторяване, понася слънчеви и полусенчести места, предпочита добре дренирана почва и умерена влажност. Изключително използвана за покриване на стени, огради и пр.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Температура
Поливане