Дива лоза 'Веитчи'

Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii'

5.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Дивата лоза е катерлив листопаден храст с гъста корона и къси, силно разклонени прикрепителни коренчета. Младите клонки са зеленикави. Листата са прости, в основата сърцевидни, целокрайни или триделни на върха, грубо назъбени. Цъфти от май до юни. Цветчетата са дребни, жълтозелени, събрани в гроздчета. Нямат декоративна стойност. Плодовете са синьо червени ягоди. Този партеноцисус произхожда от Източна Азия, където расте край морските брегове. У нас възрастните растения са напълно зимоустойчиви.'Veitchii'  е една от най-хубавите диви лози, достигаща на височина 10-15 м, с нежни клонки, снабдени с многобройни мустачки, с които лесно се полепя по стените. Листата варират по форма – те са целокрайни или тройни. Последните се явяват при растения, получени от семе. Наесен листата добиват червено пурпурна окраска. Дава изобилни, черни плодчета. Поради способността и да се лепи сама по стените и за нейната гъста листна маса, тази дива лоза намира най-широко разпространение.

Присадено на
Височина до
10м
Диаметър до
Цъфтеж
IV - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-17°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Дива лоза „Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii'“ е вид катерливо, влачеща лиана от семейство „Лозови“. Растежът и е удивително бърз, при подходяща упора би могла да достигне до 15-20м. Развива се с къси прикрепителни клончета и изключително гъста зеленина. Листната маса е съставена от прости, в основата сърцевидни, целокрайни или триделни листа грубо назъбени при върха. Есенната окраска на Дивата лоза е във впечатляващи, искрящи пурпурно-лилави багри. Цъфтежът е през месеците май-юни. Цветчетата са дребни, жълтозелени, събрани в гроздчета. Нямат декоративна стойност. Плодовете и са сферични, малки, събрани на грозд топченца в тъмен винен цвят и не ядливи. Подходяща за бързо покриване на нежелани гледки, стени, беседки, перголи и пр.

Често задавани въпроси за Дива лоза 'Веитчи'

Дива лоза или „Parthenocissus quinquefolia“ е род катерещо, влачещи лиани, от семейство „Лозови“. При подходяща упора е възможно да достигнат изключителна височина до 20м, а растежът им е много бърз. Листната маса е съставена от красиви, нарязани, едри листа, с характерна за семейство „Лозови“ форма. През лятото те са в наситено зелен цвят, а през есента се обагрят в различни нюанси на червено, жълто и оранжево. Плодовете на Дивата лоза са дребни, виненочервени или тъмно пурпурни и не ядливи, основно с декоративна стойност. Развива се прекрасно в почти всички почви, като реагира добре на наторяване, понася слънчеви и полусенчести места, предпочита добре дренирана почва и умерена влажност. Изключително използвана за покриване на стени, огради и пр.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Киви 'Червеното на Кен'
Киви 'Червеното на Кен'
Actinidia argumentta 'Ken's Red'

7.99лв.

Клематис 'Менует'
Клематис 'Менует'
Clematis 'Minuet'

10.99лв.

Клематис 'Руж кардинал'
Клематис 'Руж кардинал'
Clematis 'Rouge cardinal'

10.99лв.

Клематис 'Госпожа Чолмондели'
Клематис 'Госпожа Чолмондели'
Clematis 'Mrs Cholmondeley'

9.99лв.

Клематис 'Монтана'
Клематис 'Монтана'
Clematis 'Montana'

10.99лв.

Киви 'Исай'
Киви 'Исай'
Actinidia argumentta 'Issai'

9.99лв.

Дива лоза
Дива лоза
Parthenocissus quinquefolia

5.99лв.

Продължи пазаруването

Количка