Декоративен касис 'Цар Едуард VII'

Ribes sanguineum 'King Edward VII'

2.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Декоративен касис или „Ribes sanguineum 'King Edward VII' е вид широколистен, цъфтящ храст. На височина достига около 2м, като растежът му е с умерени темпове. Листната му маса е съставена от едри, матови листа, умерено нарязани. Видът е изключително устойчив на засушаване и минусови температури, вирее добре както на слънце, така и на шарена сянка.
Цъфтежът на „King Edward VII“ е пролетен, през месеците март-април. Представен е от многобройни, малки, фуниевидни, силно разтворени цвечета в наситен розово-лилав цвят. Обичайно е изключително обилен и красив. Храстът е подходящ за изграждане на жив плет и декоративно засаждане като акцент или в група.

Присадено на
Височина до
2.5м
Диаметър до
1.5м
Цъфтеж
III - IV
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Често задавани въпроси за Декоративен касис 'Цар Едуард VII'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Физокарпус 'Диаболо'
Физокарпус 'Диаболо'
Physocarpus opulifolius 'Diabolo'

3.99лв.

Пахисандра
Пахисандра
Pachysandra terminalis

4.99лв.

Цитисус 'Рубинът на Боскоп'
Цитисус 'Рубинът на Боскоп'
Cytisus 'Boskoop Ruby'

7.99лв.

Педимус
Педимус
Phedimus aizoon

2.99лв.

Хебе 'Зелен глобус'
Хебе 'Зелен глобус'
Hebe 'Green Globe'

7.99лв.

Юка
Юка
Yucca Gloriosa

5.99лв.

Хвойна 'Старо злато'
Хвойна 'Старо злато'
Juniperus × pfitzeriana 'Old gold'

4.99лв.

Хебе 'Ружът на Никола'
Хебе 'Ружът на Никола'
Hebe 'Nicola's Blush'

7.99лв.

Последно разгледани

Киви 'Исай'
Киви 'Исай'
Actinidia argumentta 'Issai'

9.99лв.

Продължи пазаруването

Количка