Начало

Червено френ.грозде”Rovada”

Червено френ.грозде”Rovada”

Ribes rubrum

7.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Червено френ.грозде”Rovada” е късен и високодобивен сорт,който образува впечатляващи дълги съцветия до 20 сантиметра.От тях висят множество големи,средно червени плодове с твърда плът. Дава вкусните си плодове на първата,най-късно на втората година.Плодовете на червеното френско грозде ‘Rovada’ имат силен аромат и сладко-кисел вкус.Плодовете издържат дълго време на стъблото и се берат лесно по време на сезона на реколтата от средата на юли.Касисът се самоопрашва и не се нуждае от партньор.Има средно силен,храстовиден до широко храстовиден и изправен хабитус.

Приблизителна височина в момента:

30 – 40 см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Червено френско грозде или “Червен касис “(на лат. „Ribes rubrum“) са многогодишни,широколистни,опадливи,плодни храсти от семейство „Касисови“.Любопитен факт е,че в миналото тези чаровни представители на сем. Касисови са били известни още и под названието “манастирско зрънце”,тъй като са се отглеждали изключително на териториите на манастирите и монасите ги използвали за храна и лечебни цели.Основните видове,познати на градинарите са бяло,черно и червено грозде.Те се развиват бързо,като мощни храсти с множество издънки.Достигат на височина до 2м.Листната им маса е съставена от множество широки и силно нарязани листа,които издават приятен аромат при стриване.Цветчетата им са дребни,с отличителен зеленикав цвят.Плодовете на касисите са дребни,овални и имат сладко-кисел вкус.Познати на човечеството от хилядолетия,тези непретенциозни плодни храсти се отглеждат предимно заради своите уникални лечебни свойства и факта,че са сравнително лесни за отглеждане,дори и от неопитни градинари.

В какъв вид ще получа поръчаните плодни храсти на гол корен?

Поръчаните плодни храсти на гол корен ще получите опаковани във влажен субстрат (стърготини), което ще даде възможност на растенията да запазят свежия си вид по време на транспорта.
Колко време мога да съхранявам получите плодни храсти на гол корен?

Плодните храсти получени на гол корен може да съхранявате от 7 до 10дни на хладно място, без да разопаковате от оригиналната опакова.
Кога да засадя плодните храсти на гол корен?

Плодните храсти на гол корен бихте могли да засадите през есента или през пролетта. За разлика от растенията на контейнер, при тези не препоръчваме засаждане през лятото.
Как да засадя плодните храсти на гол корен?

Като начало е важно да подберете и подготвите мястото. Най-подходящо би било такова с плодородна, богата почва, разположено на полусянка. Плодните храсти предпочитат добре дренирани почви. Подготовката на мястото се състои в почистване от всички плевели, камъни и пр. Прекопаване и изкопаване на дупка с размер два пъти по-голям от този на кореновата система.

Посипете дъното на дупката с рохкава, богата почва и по желание с тор съобразена с нуждите на плодните храсти.

Подготовката на посадъчния материал – разопаковайте внимателно кореновата система като отстраните стреч фолиото и стърготините. Подрежете всички твърде дълги, изсъхнали или счупени корени. Поставете разсада във вода за няколко часа, необходимо е тя да покрие цялата коренова система.

След като сте подготвили добре и мястото и посадъчния материал е време за същинско засаждане. Поставете всеки корен в предварително изкопаната дупка, като се стараете той е да е центъра, да е вертикален и корените да са разпределени равномерно около стеблото. Засипете внимателно с пръст и тръмбовайте леко около основата. Полейте обилно с вода след засаждането.
Как да се грижа за плодните храсти след засаждане?

Поливайте редовно през пролетно-летния сезон.

Наторявайте веднъж годишно с тор подходящ за плодни храсти.

Подрязвайте старите леторасли през есента.

Отстранявайте своевременно всички болни и изсъхнали листа и клонки.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Контейнер