Червено френско грозде в контейнер

Ribes rubrum

6.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Червеното френско грозде или още известен като червен касис е многогодишен, непретенциозен, плоден храст от семейство „Касисови“. Растежът му е умерен към бърз, като достига височина от около 2.5м. Растението е медоносно като добивът от един хектар насаждения, може да осигури от 43 до 105 килограма мед.
Листата му са разположени под форма на спирала, последователно. Наподобяват тези на обикновената лоза и при смачкване отделят специфичен аромат.
Френското грозде цъфти пре май, в малки жълто-зелени цветове, събрани във висящи съцветия.
Плодовете му узряват през юли или август месец. Имат кръгла форма, дребни са по размер и са оцветени в наситено червен цвят. На вкус са кисели или сладко-кисели.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см

Описание

Червен касис (на лат. „Ribes rubrum“) са многогодишни, широколистни, опадливи, плодни храсти от семейство „Касисови“, познати още като „Червено френско грозде“. Любопитен факт е, че в миналото тези чаровни представители на сем. Касисови са били известни още и под названието "манастирско зрънце", тъй като са се отглеждали изключително на териториите на манастирите и монасите ги използвали за храна и лечебни цели. Основните видове, познати на градинарите са бяло, черно и червено грозде. Те се развиват бързо, като мощни храсти с множество издънки. Достигат на височина до 2м. Листната им маса е съставена от множество широки и силно нарязани листа, които издават приятен аромат при стриване. Цветчетата им са дребни, с отличителен зеленикав цвят. Плодовете на касисите са дребни, овални и имат сладко-кисел вкус. Познати на човечеството от хилядолетия, тези непретенциозни плодни храсти се отглеждат предимно заради своите уникални лечебни свойства и факта, че са сравнително лесни за отглеждане, дори и от неопитни градинари.

Често задавани въпроси за Червено френско грозде в контейнер

В какъв вид ще получа поръчанoто растение на контейнер?

• Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.

Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

• По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top