Начало

Червено френско грозде

Червено френско грозде

Ribes rubrum

3.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Червеното френско грозде или още известен като червен касис е многогодишен, непретенциозен, плоден храст от семейство „Касисови“. Растежът му е умерен към бърз, като достига височина от около 2.5м. Растението е медоносно като добивът от един хектар насаждения, може да осигури от 43 до 105 килограма мед.
Листата му са разположени под форма на спирала, последователно. Наподобяват тези на обикновената лоза и при смачкване отделят специфичен аромат.
Френското грозде цъфти пре май, в малки жълто-зелени цветове, събрани във висящи съцветия.
Плодовете му узряват през юли или август месец. Имат кръгла форма, дребни са по размер и са оцветени в наситено червен цвят. На вкус са кисели или сладко-кисели.

Приблизителна височина в момента:

10 – 15см

Описание

Доставка

Червен касис (на лат. „Ribes rubrum“) са многогодишни, широколистни, опадливи, плодни храсти от семейство „Касисови“, познати още като „Червено френско грозде“. Любопитен факт е, че в миналото тези чаровни представители на сем. Касисови са били известни още и под названието “манастирско зрънце”, тъй като са се отглеждали изключително на териториите на манастирите и монасите ги използвали за храна и лечебни цели. Основните видове, познати на градинарите са бяло, черно и червено грозде. Те се развиват бързо, като мощни храсти с множество издънки. Достигат на височина до 2м. Листната им маса е съставена от множество широки и силно нарязани листа, които издават приятен аромат при стриване. Цветчетата им са дребни, с отличителен зеленикав цвят. Плодовете на касисите са дребни, овални и имат сладко-кисел вкус. Познати на човечеството от хилядолетия, тези непретенциозни плодни храсти се отглеждат предимно заради своите уникални лечебни свойства и факта, че са сравнително лесни за отглеждане, дори и от неопитни градинари.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!