Червена боровинка 'Пилгрим'

Vaccinium macrocarpon 'Pilgrim'

7.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Червена боровинка „Пилгрим“ е многогодишно, дребно, стелещо се храстче. Сортът е късно зреещ, със средни добиви (1.8кг) и чудесни декоративни качества. Предпочита да бъде на слънчево място до частична сянка, кисела почва и умерена влажност, студоустойчив е. Започва да плододава около 4-тата година.
Листната му маса е зелена и овална. Листата на червената боровинка имат необичайната способност да променят цвета си през продължителните студени периоди и да възвръщат нюанса си през по-топлите месеци.
Цветовете й са бледо розови и се появяват през юли-август.
Плодовете на сорт „Пилгрим“ са големи по размер - тежат повече от 2гр. и са с диаметър около 22мм. Формата им е овална, кожицата лъскава и покрита с восъчен налеп. На цвят са лилаво-червени, а на вкус са сладко-кисели и сочни. Подходящи за сушене. Зреят през есентта- септември-октомври.

Приблизителна височина в момента: 
20 - 40см
Присадено на
Височина до
0.5м
Диаметър до
0.5м
Цъфтеж
IV - VI
Плододаване
IX-XI
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Vaccinium macrocarpon или още наричани Червена боровинка са вид от семейство Vaccinium. Познати са множество сортове, като за страна на произход се смята Северна Америка. Видът представлява многогодишни, стелещи се храсти, с дребна, лъскава, най-често гъста и обла листна маса. Цъфтежът им е сравнително обилен, в различни периоди на годината в зависимост от сорта. Обичайно в бял или розов цвят, с дребни цветчета. Плодовете са онова, заради което е така популярен. Те са дребни, от червени до тъмночервени на цвят, от леко кисели до сладки, с приятен аромат и сочно месо. Добивите на различни сортове могат доста да варират. Растенията от вида са сравнително непретенциозни, предпочитащи шарена сянка, студоустойчиви и рядко засягани от болести и вредители.

Често задавани въпроси за Червена боровинка 'Пилгрим'

strong>Полезни съвети и въпроси: В какъв вид ще получите поръчаните Червени боровинки? • В контейнер – боровинките ще пристигнат при Вас засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л. Във всеки съд ще откриете едно растение. Колко време могат да се съхраняват получените растения преди да бъдат засадени? • В контейнер – бихте могли да ги отглеждате в него, докато не стане твърде малък и тесен за тях. Кой период е подходящ за засаждане на Червените боровинки? • Червените боровинки могат да се засаждат основно през есента, октомври,ноември месец или през пролетта, когато се преминали големите студове. Когато растенията са закупени на контейнер, това е възможно и през лятото. Как да засадите Червената боровинка? • Препоръчваме Ви да засадите боровинките в лека, хумусна почва, разположена на слънце до шарена сянка. Засаждането е стандартно, за целта изкопавате дупка двойно по-широка от контейнера, насипвате с плодородна почва на дъното и поставяте растението. Разстоянието между отделните корени трябва да е не по-малко от 40-50см, тъй като червените боровинки са с добре развита коренова система, и ако вие се грижете добре за тях, дължината на ластуните може да достигне до 2 линейни метра за един вегетативен сезон. • Посипете дъното на дупката с рохкава, богата почва и по желание с тор съобразена с нуждите на плодните храсти. • Подготовката на посадъчния материал – извадете внимателно растението от контейнера. Подрежете всички твърде дълги, изсъхнали или счупени корени. Поставете разсада във вода, която покрива корените на растението за няколко часа. • След като сте подготвили добре мястото и посадъчния материал е време за същинско засаждане. Поставете всеки корен в предварително изкопаната дупка, като се стараете той е да е центъра, вертикално насочен и корените да са разпределени равномерно около стеблото. Засипете внимателно с пръст и тръмбовайте леко около основата. Полейте обилно с вода след засаждането. Как да се грижите за Червената боровинка след засаждане? • Поливайте редовно растението. Не бива да допускате пресъхване на торфената смеска по леглото. Преовлажняване на повеяе от 3-4 дни също не е желателно. • Почиствайте своевременно плевелите. • Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа. • Наторявайте редовно според нуждите. Полезен съвет: • Препоръчваме Ви да подберете различни сортове, така че плододаването им да покрие целия сезон.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Киви 'Исай'
Киви 'Исай'
Actinidia argumentta 'Issai'

9.99лв.

Киви 'Уейки'®
Киви 'Уейки'®
Actinidia argumentta 'Weiki'®

7.99лв.

Червено френско грозде
Ribes rubrum

2.49лв.

Арония
Aronia melanocarpa

2.49лв.

Тайбери 'Медана'
Тайбери 'Медана'
Rubus fruticosus x R. idaeus 'Medana'

9.99лв.

Канадска боровинка 'Смоуки'
Канадска боровинка 'Смоуки'
Amelenchier alnifolia 'Smokey'

10.99лв.

Червена боровинка 'Стивънс'
Червена боровинка 'Стивънс'
Vaccinium macrocarpon 'Stevens'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка