Начало

Червена боровинка ‘Фарлин’

Червена боровинка ‘Фарлин’

Vaccinium macrocarpon ‘McFarlin’

9.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Vaccinium macrocarpon или още наричани Червена боровинка са вид от семейство Vaccinium. Познати са множество сортове, като за страна на произход се смята Северна Америка. Видът представлява многогодишни, стелещи се храсти, с дребна, лъскава, най-често гъста и обла листна маса. Цъфтежът им е сравнително обилен, в различни периоди на годината в зависимост от сорта. Обичайно в бял или розов цвят, с дребни цветчета. Плодовете са онова, заради което е така популярен. Те са дребни, от червени до тъмночервени на цвят, от леко кисели до сладки, с приятен аромат и сочно месо. Добивите на различни сортове могат доста да варират. Растенията от вида са сравнително непретенциозни, предпочитащи шарена сянка, студоустойчиви и рядко засягани от болести и вредители.

Приблизителна височина в момента:

20 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Червена боровинка „Фарлин“ е многогодишно, дребно, стелещо се храстче. Сортът е късно зреещ, със средни добиви (1.8кг) и чудесни декоративни качества. Предпочитанията му са слънчево място до частична сянка, кисела почва и умерена влажност, студоустойчив е. Започва да плододава около 4-тата година.
Цъфтежът е през юли-август.
Зреенето е през септември-октомври.
Плодовете на „Фарлин“ са средни на размер, около 1.4гр. и диаметър около 18мм. Формата е продълговата, кожицата е лъскава, виненочервена. Плодовото месо е кисело-сладко, сочно и твърдо. При съхранение губят цвета си, но са подходящи за последваща обработка.

В какъв вид ще получа поръчаните Червени боровинки?

В контейнер – боровинките поръчани в контейнер ще получите засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л. Във всеки съд получавате по едно растение.
Колко време мога да съхранявам получите боровинки преди да ги засадя?

В контейнер – може да отглеждате ягодите в контейнера, в които сте ги получили до момента, в който самият той не стане твърде малък.
Кога да засадя Червена боровинка?

Бихте могли да засадите боровинки през есента или през пролетта. Като и в двата случая ще получите отлични резултати.
Как да засадя Червена боровинка?

В домашни условия ние препоръчваме да засадите боровинките в лека, хумусна почва, разположени на слънце до шарена сянка. Засаждането само по себе си е стандартно, изкопавате дупка двойно по-широка от контейнера, насипвате с плодородна почва на дъното и поставяте растението. Разстоянието между отделните корени трябва да е не по-малко от 40-50см, като се има предвид и възрастта на растенията.

Препоръчваме да подберете различни сортове, така че плододаването им да покрие целия сезон.
Как да се грижа за боровинките след засаждане?

Поливайте редовно до прихващане.

Отстранете всички неприхванали се корени.

Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Плододаване

Поливане