Розов жасмин

Jasminum beesianum

17.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Розовият Жасмин или „Jasminum beesianum“ е многогодишно, цъфтящо, листопадно растение от род „Jasminum”. Растежът е умерен, достигат височина от 3м. Листата му са средни големи, издължени към върха, в тревисто зелен цвят. Видът е устойчив на студ, предпочита слънчеви места и умерено напояване, реагира добре на подхранване с течни торове.
Цъфтежът на „Розовия Жасмин“ е през късната пролет и цялото лято. Цветовете са умерено количество, фуниевидни, не много големи, обагрени в червено. Ароматът им е силен и отчетлив. Подходящ за използване като декоративна растителност.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
VI - VII
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-23°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Жасмин или „Jasminum“ е род цъфтящи растения от семейство „Маслинови“. Познати са около 200 вида, като виреят в топли райони на Азия, Европа и Австралия. За родина на Жасмина се смята Персия или Индия. Развиващи се като храсти или лиани се срещат вечнозелени и листопадни видове. Листната им маса варира като размер и цвят, но най-често е дребна и тревисто зелена. Цветовете му са многобройни най-често в бяло, но срещани и в жълто и червено. Биха могли да са прости, тройни или перести, най-често с диаметър до 2.5см. Ценени не само заради красотата си, но и заради прекрасният си, силен и характерен аромат. Жасминът е подходящ за оглеждане с декоративна цел в градина или саксия, в зависимост от вида.

Често задавани въпроси за Розов жасмин

В какъв вид ще получа поръчания Жасмин? • Поръчаният Жасмин ще получите засаден в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяваме това с растежа и развитието на растението. Каква информация може да ми даде размерът на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам Жасмина преди да го засадя? • Може да задържите Жасмина в контейнера, в който сте го получили почти неограничено време, докато той не стане твърде малък за растението. • Грижите, които е необходимо да полагате за вашето растение в контейнер са базовите – да го поливате, да му осигурите достатъчно светлина и умерена температура. Кога мога да засадя Жасмин? • Бихте могли да засадите Жасмина в контейнер през целия период от пролетта до есента, въпреки това ние препоръчваме пролетното засаждане. Как да засадя полученият Жасмин? • Засаждането започва с избора на правилно място за отглеждане на Жасмина. Подберете място с по няколко часа слънцегреене на ден, добре дренирана почва и умерена влажност. Подгответе мястото като го почистите от плевели, камъни и др. Окопайте почвата добре, вече бихте могли да преминете към изкопаване на дупките. Големината им трябва да бъде два пъти по-голяма от тази на контейнера, в който сте получили растението. На дъното поставете малко рохкава почва и по желание тор подходяща за цъфтящи. Извадете внимателно растението от контейнера и го поставете в дупката, така че то да бъде вертикално. Засипете с почва, като тръмбовате леко около основата на растението. Полейте обилно. Как да се грижа за Жасмина след засаждане? • Поливайте редовно през топлите месеци. • Почиствайте прецъфтелите цветове. • Почиствайте от болни и/или счупени клонки и листа. • Наторявайте веднъж годишно с подходяща тор.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top