Начало

Червен Японски клен (чадъровиден)

Червен Японски клен (чадъровиден)

Acer palmatum dissectum ‘Tamukeyama’

399.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Чадъровидният японски клен е специално оформено от нашите специалисти дърво, с размер на контейнера 25л и 2м височина. Видът му е Acer palmatum dissectum ‘Tamukeyama’, изключително разпространен в родината на кленовете Япония. Той се развива прекрасно при напълно слънчево разположение, за разлика от други видове, чийто листа изгарят при тези условия. След положените грижи по оформянето, не изисква особени усилия при отглеждане освен умерена поливка. Би могъл да се оглежда както в саксия, така и на открито засаден директно в земята. Изключително ефектен представител на Японските кленове, можеш да бъде използван като страхотен акцент във всяка градина.

Приблизителна височина в момента:

130 – 140см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Японски клен или „Acer palmatum” e род събираш в себе си стотици видове с произход Япония. Те биха могли да бъдат от ниски храсти 0.5м, до високи дървета, достигащи 20м. Короната обичайно е заоблена, младите клонки са крехки и тънки, в разнообразна разцветка. Развиват се в различна форма, листната им маса е характерна, петделна, нарязаха и едра, като се среща в множество цветове. Растенията от този род са изключително разпространени по цял свят, поради изключителните им декоративни качества, студоустойчивост, непретенциозност и невзискателност.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета?

Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т.нар. „пакетиран корен“ т.е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада.
Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета?

Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането.
Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета?

Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място.
Кога да засадя декоративно дърво?

Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т.е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото.
Как да засадя получените декоративни дървета?

Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво.
Как да се грижа за посадените декоративни дървета?

Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане