Червен конски кестен

Aesculus x carnea 'briotii'

54.99лв.

Наличен след
(days) Дни, (hours) Часа, (minutes) Минути и (seconds) Секунди
Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Червен кестен или Aesculus x carnea 'briotii' е листопадно, широколистно дърво от род хибриден сорт получен от кръстосването на A. hippocastanum x A. Pavia. Развива се под формата на ниско, мощно дърво с височина до 3-5м. Стволът е прав, покрит с гладка, зелено-кафява кора. Короната е с неправилна пирамидална форма. Листната маса е гъста, съставена от лъскави, палмовидни листа, с размер 8-15см. Цъфтежът е през месец май, представен от големи, пирамидални съцветия от множество малки, розово-лилави, звездовидни цветчета. Червеният кестен е топлолюбиво и влаголюбиво дърво, развива се добре във влажни, плодородни почви, търпи известно засушаване и е устойчив на болести и вредители. Често използван в парковото и улично озеленяване.

Присадено на
Височина до
10.5м
Диаметър до
10.5м
Цъфтеж
V-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Кестен или Castanea е род широколистни дървета, рядко храсти от семейство „Букови". Към днешна дата са познати 8-9вида, като повечето от тях са с голям височина – 20 до 40м. Листната им маса е съставена от прости, овални или копиевидни листа, дълги 10 – 30 cm, с остри и силно разредени зъби. Цъфтежът на видовете обичайно е в средата на лятото, като след него се появяват плодове, представляващи бодлива чашка с диаметър 5-11см. Растенията от този вид са изключително студоустойчиви, предпочитат умерена влажност, но търпят и засушаване. Подходящи за използване както в парково и улично, така и в градинско озеленяване.

Често задавани въпроси за Червен конски кестен

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Бяла бреза
Бяла бреза
Betula pendula

34.99лв.

Червен клен
Червен клен
Acer rubrum

34.99лв.

Ясенолистен явор 'Фламинго'
Ясенолистен явор 'Фламинго'
Acer Negundo 'Flamingo'

34.99лв.

Сребролистна липа
Сребролистна липа
Tilia tomentosa

34.99лв.

Плачещ бряст
Плачещ бряст
Ulmus minor 'Pendula'

99.99лв.

Див рожков
Див рожков
Cercis canadensis

34.99лв.

Едролистна липа
Едролистна липа
Tilia Platyphyllos

34.99лв.

Продължи пазаруването

Количка