Червен конски кестен

Aesculus x carnea 'briotii'

54.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Червен кестен или Aesculus x carnea 'briotii' е листопадно, широколистно дърво от род хибриден сорт получен от кръстосването на A. hippocastanum x A. Pavia. Развива се под формата на ниско, мощно дърво с височина до 3-5м. Стволът е прав, покрит с гладка, зелено-кафява кора. Короната е с неправилна пирамидална форма. Листната маса е гъста, съставена от лъскави, палмовидни листа, с размер 8-15см. Цъфтежът е през месец май, представен от големи, пирамидални съцветия от множество малки, розово-лилави, звездовидни цветчета. Червеният кестен е топлолюбиво и влаголюбиво дърво, развива се добре във влажни, плодородни почви, търпи известно засушаване и е устойчив на болести и вредители. Често използван в парковото и улично озеленяване.

Присадено на
Височина до
10.5м
Диаметър до
10.5м
Цъфтеж
V-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Кестен или Castanea е род широколистни дървета, рядко храсти от семейство „Букови". Към днешна дата са познати 8-9вида, като повечето от тях са с голям височина – 20 до 40м. Листната им маса е съставена от прости, овални или копиевидни листа, дълги 10 – 30 cm, с остри и силно разредени зъби. Цъфтежът на видовете обичайно е в средата на лятото, като след него се появяват плодове, представляващи бодлива чашка с диаметър 5-11см. Растенията от този вид са изключително студоустойчиви, предпочитат умерена влажност, но търпят и засушаване. Подходящи за използване както в парково и улично, така и в градинско озеленяване.

Често задавани въпроси за Червен конски кестен

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка