Червен американски дъб

Quercus rubra

34.99лв.

Наличен след
(days) Дни, (hours) Часа, (minutes) Минути и (seconds) Секунди
Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Червен американски дъб или „Quercus rubra“ е листопадно, широколистно дърво от род „Дъб“. В естествено, диво състояние би могъл да достигне височина до 30-40м, но отглеждан в дворни условия обичайно е по-нисък. Растежът е по-скоро умерен, като на възраст 10г. дървото би могло да е около 5-6м. Стволът му е прав, покрит с гладка, сиво-белезникава кора. Короната му е гъста, с правилна пирамидална форма. Листната маса е съставена от множество вълнообразно нарязани листа в червено-оранжев цвят. Развива се във всякакви почви, търпи засушаване и ниски температури. Подходящ както за стандартното градско озеленяване, така и за отглеждане в голям двор.

Присадено на
Височина до
22м
Диаметър до
13м
Цъфтеж
IV - V
Плододаване
Поливане
Рядко
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Дъб или „Quercus” e род покритосеменни растения от семейство „Букови“ Познати са няколкостотин представители – широколистни дървета и храсти, листопадни и рядко вечнозелени. На височина могат да достигнат до 40-50м, като се развиват с мощна коренова система и стебло, често с много издънки. Короната е по-скоро овална при отглеждане като самостоятелно насаждение, в горски масиви формира пирамидална, стройна и компактна корона. Листната маса е съставена от 3 до 7делни листа, перести, вълнообразно наделени, в различни нюанси на зеленото. Плодовете са орехоподобни, с издължена цилиндрична форма, на цвят от зелени до кафяви. Дърветата от този род са особено устойчиви на студ, суша и вредители, естествено разпространени в широколистни горски масиви, са предпочитани и при градско – парково и улични озеленяване.

Често задавани въпроси за Червен американски дъб

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Червен конски кестен
Червен конски кестен
Aesculus x carnea 'briotii'

54.99лв.

Полски ясен
Полски ясен
Fraxinus angustifolia

34.99лв.

Ликвидамбър
Ликвидамбър
Liquidambar styraciflua

34.99лв.

Червен клен
Червен клен
Acer rubrum

34.99лв.

Захарен клен
Захарен клен
Acer saccharinum

34.99лв.

Див рожков
Див рожков
Cercis canadensis

34.99лв.

Сладък кестен
Сладък кестен
Castanea sativa

34.99лв.

Жълта акация
Жълта акация
Caragana arborescens

34.99лв.

Продължи пазаруването

Количка