Бял бор 250-300см

Pinus sylvestris

49.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Бял Бор или „Pinus Sylvestris“ е иглолистно дърво от семейство Борови (Pinaceae), достига височина до 30м. Стволът му е прав, кората е със сив цвят, а игличките – зелени с дължина между 10 и 17см. Шишарките са цилиндрични, продълговати, с характерния кафяв цвят. Дървото е светлолюбиво, сухоустойчиво и невзискателно към почвените условия. Като всички иглолистни представители и Белият Бор има особености при засаждането си - когато решите да засадите иглолистно дърво трябва добре да обмислите мястото около къщата или пред блока си според вида му като се съобразите с голямата височина, която достигат.

Присадено на
Височина до
18м
Диаметър до
1,2м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Рядко
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Борът е иглолистно, вечнозелено дърво от семейство „Борови“. Височината, която достига обичайно е внушителна – от 30 до 60м, което изисква внимателен избор на място за засаждането му. Расте в красива пирамидална форма, с прав ствол, а кората му е в сиво-ръждиви багри. Игличките му са средно дълги, плътни и издръжливи. Често в млада възраст предпочитан за избор на Коледно дърво. Ароматът му е още едно от предимствата, което би внесло Коледен уют във всеки дом.

Често задавани въпроси за Бял бор 250-300см

В какъв вид ще получа поръчаните иглолистни дървета? • На бала – ако заявите избраното иглолистно дърво на бала, то ще пристигне при Вас с корени извадени в определен обем от майчината пръст и опаковани в зебло. • На контейнер – ако заявите избраното иглолистно дърво на контейнер, то ще пристигне при Вас засадено в подходящ обем контейнер с поставени под формата на кръст летви около основата, което ще предотврати разместването му при транспорта. Кой вариант да избера – на бала или на контейнер? • Ако желаете да използвате иглолистното дърво като Коледно дръвче най-подходящо за Вас би било да поръчате въпросното в контейнер. Така то ще краси Вашия дом по време на празниците, като след това бихте могли да го засадите на открито. • Ако желаете да засадите директно на открито иглолистното дърво, то препоръчваме да поръчате въпросното на бала. Шансът за прихващане на растения на бала е висок, особено ако подберете правилния период от годината за целта. Какво да правя щом получа желаните иглолистни дървета? • Ако сте заявили иглолистно дърво на бала е редно в кратки срокове то да бъде засадено в земята. • Ако сте заявили иглолистното дърво в контейнер бихте могли да го отглеждате в него до момента, в който той стане неподходящ (твърде малък), тогава може да присадите в по-голям или да засадите директно в земята. Кога да засадя иглолистно дърво? • За най-добър период за засаждане се приема времето, когато сокоподаването на растението е спряло и то е в покой, при този вид дървета това се случва през зимните месеци – ноември – март, като периодът е тясно свързан с метеорологичните условия т. е. температурите трябва да са станали достатъчно ниски. Как да засадя получените иглолистни дървета? • Предварително подберете мястото, на което желаете да засадите дървото, като се съобразите с неговите изисквания за почва, осветеност, изложение, като не забравяте, че голяма част от иглолистните видове достигат невероятна височина – не засаждайте в близост до ел. проводници, сгради и пр. , ако избраният от Вас вид е такъв. • Изкопайте яма с размер малко по-голям от балата (ако Вашето растение е на бала) или с размер като на контейнера (ако Вашето растение е на контейнер). Разрохкайте леко почвата около кореновата система на дървото, след това внимателно поставете в предварително изкопаната дупка, като се постараете то да бъде право. Засипете с пръст и тръмбовайте, като още веднъж се убедите, че стволът на иглолистното е напълно вертикален и изправен. Полейте обилно с вода. Как да се грижа за посадените иглолистни дървета? • Обичайно иглолистните дървета не изискват особени грижи след добрия избор на местоположение и успешното си прихващане. Въпреки това проучете добре избрания от Вас вид преди да закупите. Ако все пак имате съмнения или се нуждаете от повече информация, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top