Будлея 'Нано синьо'

Buddleja davidii 'Nanho blue'

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Будлея или известна още като Летен Люляк или Пеперуден храст е непретенциозен бързорастящ храст, ценен най-вече заради обилният си и дълъг цъфтеж през цялото лято - от юни до септември. Nanho Blue цъфти с едри светлосини цветове. Студоустойчив до -30, но дори някоя прекалено сурова зима, да измръзне се възстановява напълно от коренището и цъфти още през следващата година. Някои градинари предпочитат да подрязват новия прираст на педя над коренището всяка късна есен, за да стимулират още по-бурен растеж и цъфтеж на следващата година. Расте и цъфти много по-добре на пълно слънце. Редовното и навременно отстраняване на прецъфтяващите цветове стимулира появяването на нови чак до първите слани през есента.Подходящa за единични акценти, групово засаждане или за живи плетове.

Присадено на
Височина до
2.5м
Диаметър до
Цъфтеж
VI-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Будлея „Нано синьо“ или още наричана Пеперуден храст и Летен люляк е непретенциозен, дребен цъфтящ храст. Растежът и е бърз, достига височина до 1.5м.Листната маса е съставена от заострени, пепелявозелени листа, образуващи не много гъст храст. Цъфтежът и е особено обилен и продължителен – от юни до септември. Цветчетата са много на брой, събрани в гроздове, в наситено син цвят. Растението е студоустойчиво, развива се най-добре на слънчеви места с умерено влажна почва. С��нята Будлея е предпочитана заради високата декоративна стойност на цъфтежа си и често се използва като единичен или групов акцент в градината.

Често задавани въпроси за Будлея 'Нано синьо'

В какъв вид ще получа поръчаната Будлея? • На контейнер - Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира (най-вероятно би бил 2л), като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Колко време мога да съхранявам получената Будлея? • На контейнер - Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. Кога да засадя получената Будлея? • Растенията на контейнер, бихте могли да засадите през целия сезон – от пролетта до късна есен. Ние препоръчваме да избягвате най-студените зимни дни и летните горещини. Как да засадя получената Будлея? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Същинско засаждане /за растения на контейнер/ – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получената Будлея след засаждане? • Поливайте редовно, особено през летните месеци. • Почиствайте от изсъхнали и болни клонки и листа. • Подрязвайте през пролетта и есента. • Торете веднъж годишно с подходяща тор. • Премахвайте прецъфтелите цветове своевременно.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Хоста 'Златен стандарт'
Хоста 'Златен стандарт'
Hosta 'Gold Standard'

5.99лв.

Магнолия 'Сюзън'
Магнолия 'Сюзън'
Magnolia x soulangeana 'Susan'

9.99лв.

Спирея 'Майски сняг'
Спирея 'Майски сняг'
Spiraea X vanhouttei

3.99лв.

Потентила 'Елизабет'
Потентила 'Елизабет'
Potentilla fruticosa 'Elizabeth'

4.99лв.

Лавандула
Лавандула
Lavandula angustifolia

4.99лв.

Астилбе 'Блясък и обаяние'
Астилбе 'Блясък и обаяние'
Astilbe chinensis 'Glitter and Glamour'

6.99лв.

Люляк 'Генерал Першинг'
Люляк 'Генерал Першинг'
Syringa vulgaris 'General Pershing'

11.99лв.

Последно разгледани

Ябълка 'Мини Гала'
Ябълка 'Мини Гала'
Malus domestica 'Mini Gala'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка