Будлея 'Нано лилаво'

Buddleja davidii 'Nanho purple'

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Будлея или известна още като Летен Люляк или Пеперуден храст е непретенциозен бързорастящ храст, ценен най-вече заради обилният си и дълъг цъфтеж през цялото лято - от юни до септември. Nanho Purple цъфти с едри лилави цветове. Студоустойчив до -30, но дори някоя прекалено сурова зима, да измръзне се възстановява напълно от коренището и цъфти още през следващата година. Някои градинари предпочитат да подрязват новия прираст на педя над коренището всяка късна есен, за да стимулират още по-бурен растеж и цъфтеж на следващата година. Расте и цъфти много по-добре на пълно слънце. Редовното и навременно отстраняване на прецъфтяващите цветове стимулира появяването на нови чак до първите слани през есента.Подходящa за единични акценти, групово засаждане или за живи плетове.Растенията, които Ви предлагаме са с височина 15-20см. и в контейнер от 1 л.

Приблизителна височина в момента: 
10 - 25см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
VI - VII
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-17°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Будлея „Нано Лилаво“ или още наричана Пеперуден храст и Летен люляк е непретенциозен, дребен цъфтящ храст. Растежът и е бърз, достига височина до 1.5м. Листната маса е съставена от заострени, пепелявозелени листа, образуващи не много гъст храст. Цъфтежът и е особено обилен и продължителен – от юни до септември. Цветчетата са много на брой, събрани в гроздове, в наситено лилав цвят. Растението е студоустойчиво, развива се най-добре на слънчеви места с умерено влажна почва. Лилавата Будлея е предпочитана заради високата декоративна стойност на цъфтежа си и често се използва като единичен или групов акцент в градината.

Често задавани въпроси за Будлея 'Нано лилаво'

В какъв вид ще получа поръчаната Будлея? • На контейнер - Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира (най-вероятно би бил 2л), като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Колко време мога да съхранявам получената Будлея? • На контейнер - Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. Кога да засадя получената Будлея? • Растенията на контейнер, бихте могли да засадите през целия сезон – от пролетта до късна есен. Ние препоръчваме да избягвате най-студените зимни дни и летните горещини. Как да засадя получената Будлея? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Същинско засаждане /за растения на контейнер/ – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получената Будлея след засаждане? • Поливайте редовно, особено през летните месеци. • Почиствайте от изсъхнали и болни клонки и листа. • Подрязвайте през пролетта и есента. • Торете веднъж годишно с подходяща тор. • Премахвайте прецъфтелите цветове своевременно.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top